Η Αναγέννηση για την εγκληματικότητα στα Πευκάκια

Κραυγή αγωνίας από τον Σύλλογο Πευκακίων «Η Αναγέννηση» για το νέο κρούσμα ένοπλης ληστείας στα Πευκάκια. Αναγκαία όσο ποτέ η καλύτερη αστυνόμευση της Συνοικίας. Κινδυνεύουν ακόμη και ζωές!


Με αφορμή το πρόσφατο συμβάν της ένοπλης ληστείας στα Πευκάκια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων Γιώργος Γεωργίου μεταφέρει την αγωνία  των κατοίκων των Πευκακίων και εφιστά την προσοχή στις Αστυνομικές Αρχές για την κατά προτεραιότητα, λόγω αύξησης των κρουσμάτων,  αστυνόμευση της Συνοικίας.


Μολονότι καταβάλλονται προσπάθειες και υπάρχει στενή συνεργασία Συλλόγου και Αστυνομικών Αρχών, δήλωσε ο Γιώργος Γεωργίου μια που το  το θέμα  δεν είναι καινούργιο αλλά έχει τεθεί μετ΄επιτάσεως εδώ και 5 μήνες, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, λόγω και της κρίσης  και κινδυνεύουν μάλιστα εκτός από περιουσίες να χαθούν  ακόμη και ζωές.  Ολοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και να καταθέτουν κάθε ύποπτη κίνηση.


 

Στην επιστολή του Συλλόγου αναλυτικότερα αναφέρονται τα εξής:

 

Προς

- Διοικητή Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής κ. Νίκο Οσταδημήτρη

- Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος  Αγίας Παρασκευής κ. Σταύρο Γεωργοπάνο

Πεντέλης 10

- ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Δημοτική Αστυνομία

 

Θέμα:  Συνοικία  Πευκακίων: Επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων κλοπών και

ανάγκη αυξημένης αστυνόμευσης της περιοχής

 

Αξιότιμοι κ.κ. Διοικητές,

Μετά το πρόσφατο χτύπημα της ένοπλης ληστείας στην οδό Αγίων Αναργύρων στην Συνοικία μας,  καθίσταται άκρως αναγκαίο ύστερα από την έξαρση  των φαινομένων κλοπών να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της ασφάλειας των περιουσιακών στοιχείων των συνδημοτόμων μας και κυρίως των ανθρώπινων ζωών αφού τίθενται σε άμεσο κίνδυνο και αυτές.


Όπως σας είχαμε γνωρίσει και στην επιστολή μας με αρ. πρωτ. 856 και ημερομηνία 27 Μαίου 2011,  τον τελευταίο καιρό και πιο συγκεκριμένα από τον  Μάρτιο μέχρι σήμερα  η Συνοικία των Πευκακίων, δέχτηκε και εξακολουθεί να δέχεται με  σφοδρότητα μεγάλο αριθμό επιδρομών κλοπών, ορισμένες εκ των οποίων ήταν επικίνδυνες και για την ασφάλεια της ζωής των κατοίκων. Σε οδούς όπως στην Επαμεινώνδα, την Λουκή Ακρίτα, την Κλεισθένους,  την Καβάφη, την Γ. Παπανδρέου,  την Ανδραβίδας, την Κρήτης ακόμη και στην  εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, έγιναν επιδρομές κλοπών. Περιουσίες λεηλατήθηκαν, ενώ κινδύνεψαν και  ζωές των συμπολιτών μας. Επιπλέον, παρατηρούνται στην περιοχή ύποπτες κινήσεις κακοποιών στοιχείων που εντοπίζουν και παρακολουθούν τους επόμενους στόχους. Το τελευταίο συμβάν με τα καλάσνικωφ έχει κατατρομοκρατήσει τη Συνοικία μας, αφού ακόμη οι ληστές δεν έχουν εντοπιστεί. Ο κίνδυνος  είναι άμεσος  και ζητούμε  την κατά προτεραιότητα αστυνόμευση της Συνοικίας των Πευκακίων που έχει δεχθεί τα περισσότερα και μεγάλης επικινδυνότητας συμβάντα κλοπών.


 

Επειδή κ.κ. Διοικητές, οι κάτοικοι αισθάνονται τρομερή ανασφάλεια  και αδυνατούν παρά τα συστήματα ασφαλείας που έχουν εγκαταστήσει στις οικίες τους, να προλαμβάνουν την έξαρση των επικίνδυνων αυτών φαινομένων κλοπών, που λόγω της κρίσης αυξάνονται, παρακαλούμε  για την κατά το δυνατόν καλύτερη και διαρκή, ιδιαίτερα τις νυκτερινές ώρες, αστυνόμευση της Συνοικίας. Τελευταίως, διαπιστώνουμε, για παράδειγμα,  ότι έχουν αραιώσει οι περιπολίες με τους μοτοσικλετιστές, που  η παρουσία τους φόβιζε τους κακοποιούς. Ζητούμε, επειγόντως,  την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και την κατά προτεραιότητα αστυνόμευση της Συνοικίας των Πευκακιων που έχουν συμβεί τα περισσότερα και διαιτέρως απεχθή συμβάντα κλοπών, πριν θρηνήσουμε ακόμη και θύματα από κλοπές.


Είμαστε στη διάθεση να συνεργαστούμε μαζί σας Σύλλογος και Κάτοικοι  για την πρόληψη εγκληματικών κατά της περιουσίας και ζωής μας πράξεών. Ο κίνδυνος ελλοχεύει και η συνεργασία όλων μας αποτελεί ασπίδα κατά της εγκληματικότητας.


 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο  Γραμματέας

Γιώργος  Γεωργίου                                                           Στέφανος  Μπακογιάννης

 

Εμείς θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες με αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά από πληροφορίες αναγνωστών μας και μια φωτογραφία που αντικατοπτρίζει τον άστοχο σχεδιασμό της αστυνομίας.

Νεότερη Παλαιότερη