Ξαναχτύπησε η συμμορία με τα καλάσνικωφ

Η τριμελής 'συμμορία με τα Καλάσνικοφ', η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, ενέχεται σε σωρεία ένοπλων ληστειών σε σπίτια, τον τελευταίο καιρό, ξαναχτύπησε τα ξημερώματα στη Γλυφάδα, με ιδιαίτερη, μάλιστα, αγριότητα όπως αναφέρει το nooz.gr.


Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, οι δράστες δεν αρκέστηκαν μόνο στη ληστεία, αλλά ασέλγησαν στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού, μητέρα δίδυμων παιδιών δύο ετών.


Οι τρεις ληστές εισέβαλαν, στις 04.30 τα ξημερώματα, στο σπίτι όπου μένει η γυναίκα (η οποία είναι αλλοδαπή, διπλωματική υπάλληλος) με το σύζυγό της και τα δίδυμα παιδιά τους, από μια ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας.


Με την απειλή Καλάσνικοφ κλείδωσαν τον άνδρα και τα παιδιά στο υπνοδωμάτιο και αφού ασέλγησαν στη γυναίκα, άρπαξαν μια βιντεοκάμερα και εξαφανίστηκαν.


Οι αστυνομικοί, με βάση τα στοιχεία που διαθέτουν μέχρι στιγμής, εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ίδιους, οι οποίοι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν διαπράξει περίπου 10 παρόμοιες ληστείες, σε σπίτια στην Αττική.

Μία από αυτές έγινε σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή, όπου μένει μια 40χρονη και ο 83χρονος πατέρας της, ενώ, σε άλλη περίπτωση, στη Βούλα, πήραν όμηρο τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον ανάγκασαν να κάνει ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ τράπεζας στη Γλυφάδα και τον γύρισαν στο σπίτι του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί στρέφουν τις έρευνές τους σε συγκεκριμένα άτομα και εκτιμούν ότι σύντομα θα έχουν θετικά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή ο Σύλλογος Κατοίκων Πευκακίων "Αναγέννηση" μας απέστειλλε ένα έντονο Δελτίο Τύπου σχετικά με την πρόσφατη επιστολή της Δημοτικής Αρχής.



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Γιατί αγνοεί ο Δήμαρχος την παραβατικότητα και τα αυξημένα κρούσματα κλοπών στα Πευκάκια ;

Γιατί Αγία Παρασκευή είναι γι΄αυτόν μόνο ο Αη-Γιάννης και το Κοντόπευκο γύρω από τον Αη-Δημήτρη ;

 

Με έκπληξη, έντονη απογοήτευση αλλά και αγανάκτηση, είδα αναρτημένη  στο διαδίκτυο του Δήμου επιστολή του Δημάρχου κ. Ζορμπά με ημερ. 26.9.2011 προς τους κ. Διοικητές της Αστυνομίας και Τροχαίας με κοινοποίηση μάλιστα και στους κ.κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Αρχηγό της Αστυνομίας για τα ανησυχητικά φαινόμενα παραβατικότητας στις περιοχές Αη-Γιάννη και Κοντόπευκο αναφερόμενος μάλιστα και στη ληστεία στην οδό Ζεφύρων.


Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς,  πως,  όταν μία μέρα πριν στα Πευκάκια στην οδό Αγίων Αναργύρων διαπράχτηκε μια από τις πιο απεχθείς και επικίνδυνες ληστείες με την απειλή, μάλιστα καλάσνικωφ, που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο, να αποσιωπείται και να μην γράφεται λέξη για το συμβάν, ούτε να ζητείται καν η αστυνόμευση και των Πευκακίων ;  Πως είναι δυνατόν, όταν ο Σύλλογος ζητά τη λήψη μέτρων δύο μέρες πριν με επιστολή του να εισπράττει ένα έγγραφο που τελείως μας αγνοεί ;


Και σαν να μην έφταναν αυτά μόλις δύο μέρες μετά, η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες των δημοσιευμάτων, ένοπλη ομάδα με τα Καλάσνικωφ ξανακτύπησε στη Γλυφάδα και μάλιστα αγριότερα ληστεύοντας και βιάζοντας και μια γυναίκα !


Ζητούμε άμεσα ο κ. Δήμαρχος  με ορθή επανάληψη του εγγράφου του να αναφερθεί και για την επικινδυνότητα των Πευκακίων, και να την αναρτήσει και αυτήν στο διαδίκτυο, ως οφείλει. Εχουμε  πολλές φορές επισημάνει ότι τα Πευκάκια λόγω της θέσης τους και της προσπελασιμότητας σε ανοικτούς διόδους κεντρικών οδικών αρτηριών, έχουν υψηλή επικινδυνότητα. Επιπλέον, θεωρούμε βέβαιο, ότι λόγω της κρίσης τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα βρεθούμε τελείως απροετοίμαστοι στην αντιμετώπιση των παραβατικών πράξεων με κίνδυνο ως και την ίδια τη ζωή των συμπολιτών μας. Επιτέλους στην αγωνία μας, ας μην εισπράττουμε αδιαφορία ! Εστω και αργά αναμένουμε ο κ. Δήμαρχος με νέα του επιστολή να επανέλθει και να αναφερθεί και για την περίπτωση της Συνοικίας μας. Το ζητούν επειγόντως οι κάτοικοι που αγωνιούν !


 

Γιώργος  Γεωργίου

Πρόεδρος του Εξ. Συλλόγου Πευκακίων

 

Εμείς θα επανέλθουμε με εκτενές άρθρο, συγκεκριμένα περιστατικά και μια φωτογραφία που θα προβληματίσει όσον αφορά το σχεδιασμό της αστυνομίας.
Νεότερη Παλαιότερη