Συνεχίζουμε για έναν ακόμη γύρο!

Πέρασαν πλέον δύο χρόνια από τότε που ανέβηκε το Agiaparaskevi-guide.gr στο διαδικτυακό αέρα. Με άλλο προορισμό ξεκινήσαμε και σε διαφορετικό λιμάνι μας έβγαλε το ταξίδι μας.


Η ιστοσελίδα πέρα από οδηγός εξελίχθηκε στο πρώτο στην ιστορία της πόλης διαδικτυακό ενημερωτικό μέσο. Πέρα όμως από αυτό, η σκληρή δουλειά, τα προσεγμένα κείμενα, το αξιόπιστο πληροφοριακό της δίκτυο, την καθιέρωσαν ως ένα αξιόπιστο ενημερωτικό ιστότοπο της πόλης. Μια ιστοσελίδα που δεν αναπαράγει μόνο ειδήσεις, αλλά βουτάει στα βαθιά, βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο και όποτε χρειάστηκε έλαβε πρωτοβουλίες οργανώνοντας δράσεις εκτός διαδικτύου.


Οι δημότες την εμπιστεύτηκαν ενώ κάποιες φορές στηρίχθηκαν στη βοήθειά της (π.χ. η κοινή δράση για τα πρόστιμα των πινακίδων το Σεπτέμβριο του 2010). Αναπτύξαμε μια υγιή σχέση. Είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε από κοντά ορισμένους από τους αναγνώστες μας, οι οποίοι εξαρχής έχουν μια σταθερή ανοδική πορεία οδηγώντας τη σελίδα στις 12.500-13.000 επισκέψεις το μήνα ενώ στις πρόσφατες εκλογές ξεπεράσαμε τις 16.000.


Όμως όταν η ιστοσελίδα άρχισε να αρθρώνει λόγο βρέθηκε στο στόχαστρο. Ύβρεις και απειλές κατά της σωματικής μας ακεραιότητας από αόρατους τύπους που έκαναν ένα σύντομο πέρασμα από την πόλη μας γιατί στις δημοτικές εκλογές κρατήσαμε το τιμόνι ευθεία. Εν συνεχεία απειλές για μηνύσεις ή καμουφλαρισμένες επιθέσεις μέσω σπόντας α λα γαλλικό μπιλιάρδο επειδή τολμήσαμε να εκφέρουμε λόγο στον οποίο δεν υπήρχε αντίλογος. Κοινός παρανομαστής; Η συμπαράσταση των αγιοπαρασκευιωτών που άλλωστε αυτοί έδωσαν στο site αυτή τη μορφή που έχει σήμερα.


Προσπαθήσαμε τα δύο αυτά χρόνια να κινηθούμε αυστηρά, σκληρά, κριτικά αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια. Με το πνεύμα αυτό θα συνεχίσουμε. Υπό τις συνθήκες αυτές εγκαινιάσαμε και την άτυπη συνεργασία μας με τον/την Ελεύθερο Στοχαστή ενώ ετοιμάζουμε μερικές ακόμη κινήσεις για την τρίτη χρονιά που ήδη ξεκίνησε.


Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο το αναγνωστικό μας κοινό όσο και τους προβαλλόμενους συνεργάτες μας. Δίχως αυτούς τους δύο βασικούς πυλώνες δε θα τα είχαμε καταφέρει. Είναι αλήθεια ότι κινούμαστε σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Η ελληνική κοινωνία αφαιμάζεται από την κυβέρνηση. Δεν κοιμόμαστε πια τις νύχτες γιατί δεν ξέρουμε τι θα ακούσουμε το πρωί. Ο έλληνας πολίτης αντιμετωπίζεται ως ένοχος για το σημερινό κατάντημα της χώρας και θεωρείται κλέφτης μέχρι αποδείξεως (πληρωμής) του εναντίου. Ερχόμαστε, άλλος συντομότερα άλλος αργότερα, στα ίδια διλήμματα. Να στερήσουμε το ψωμί των παιδιών μας ή να μη χρεωκοπήσει η χώρα; Να επιβιώσει η χώρα ή να αποδημήσουν εις Κύριον οι Έλληνες και τα παιδιά τους; Να πεθάνουν οι Έλληνες ή να μην πτωχεύσει η χώρα; Και η χώρα τι είναι; Δεν είναι οι Έλληνες; Μάλλον όχι κατά τον κο υπουργό.


Παράλληλα δύο χρόνια μετά το ξεκίνημα του εγχειρήματος προχωρήσαμε αυτές τις ημέρες μαζί με ορισμένους ακόμη καλούς μας φίλους και συμπολίτες μας στη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας. Το Freepen.gr αποτελεί μια εφημερίδα γνώμης για όλα τα ζητήματα της πατρίδας μας. Πρώτα ο Θεός λοιπόν θα τα λέμε κι εδώ και εκεί.


Ο στόχος μας για την τρίτη χρονιά είναι να βοηθήσουμε κι εμείς όσο μπορούμε στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της πόλης μας. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε πριν να έρθει ο Κίσνερ στην Αργεντινή, προηγήθηκαν ο Μένεμ κι ο Λα Ρουά. Σωστά;


Συνεχίζουμε λοιπόν δυναμικά για έναν ακόμη γύρο!

 

Μαζίδης Στρατής
Νεότερη Παλαιότερη