Δελτίο Τύπου της "Αναγέννησης"

Αναμφισβήτητα τα Πευκάκια είναι μια Συνοικία που το πράσινο και οι φυσικοί χώροι, παρά την εκτεταμένη οικοδόμηση, ακόμη υπάρχουν. Οπως επίσης υπάρχουν ακόμη αυλές και σπίτια  και πολλές ιδιόκτητες κατοικίες που τα συμπαθή τετράποδα, τη στιγμή που συμβαίνουν και σοβαρά κρούσματα από ληστείες επιτελούν ακόμη και έργο. Συνεπώς  τα ζωάκια αυτά, ανεκτίμητοι φίλοι από αρχαιότητας του ανθρώπου και πιστοί φύλακες αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος.


Αυτό που  χρειάζεται  προσοχή και η ευθύνη δεν ανήκει στους σκύλους αλλά στους ανθρώπους είναι η καθαριότητα και η τήρηση των στοιχειωδών όρων υγιεινής. Ετσι ο Δήμος  Αγίας Παρασκευής  ανέλαβε  την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους για  να  δοθούν στους κατοίκους που έχουν τετράποδα ειδικός εξοπλισμός (ειδικό φτυαράκι και σακούλες), ούτως ώστε να φροντίζουν να μην αφήνουν εκτεθειμένα στους χώρους τα περιττώματα των σκύλων.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Πευκακίων Αγίας Παρασκευής η Αναγέννηση κ. Γεωργίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Αντιδημάρχου κας Ελευθερίας Παπαδοπούλου, που συντονίζει την όλη εκστρατεία, και προμηθεύτηκε με τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Συλλόγου κ. Παπουτσή, 2 μεγάλα κουτιά  με τον εξοπλισμό, που διατίθενται δωρεάν, τόσο στο χώρο του αθλητικού κέντρου στα Πευκάκια δίπλα από το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, όσο και από τα Γραφεία του Συλλόγου τηλ. 210-6080102, οδός Αρχιμήδη 1 (ανοικτά κάθε Κυριακή από 11.00-13.00)


Ο Σύλλογος συγχαίρει την Αντιδήμαρχο κα Παπαδοπούλου για τη χρήσιμη  αυτή πρωτοβουλία-εκστρατεία  και κάνει έκκληση στους κατοίκους να κάνουν χρήση του εξοπλισμού και ουσιαστικά να κάνουν την υπόθεση της καθαριότητας και δική τους υπόθεση. Μόνο τότε ο αγώνας για καθαρά Πευκάκια θα καρποφορήσει. Γιατί όσες μεμονωμένες πρωτοβουλίες να ληφθούν από το Δήμο και το Σύλλογο χωρίς την έμπρακτη συμμετοχή-περιβαλλοντική ευαισθησία των κατοίκων δεν θα αποδώσουν. Η σύμπραξη όλων θα λειτουργήσει καταλυτικά στην αλλαγή νοοτροπίας και στάσης προς το κοινωνικά  καλό και περιβαλλοντικά ωφέλιμο και είναι τελικά πράξη αγάπης και φροντίδας και για τα συμπαθή ζωάκια φίλους του ανθρώπου.


Ο Σύλλογος ζητά επίσης από τους κατοίκους που έχουν τετράποδα να μην τα αφήνουν ελεύθερα στους χώρους μια που παίζουν μικρά παιδιά και αρκετοί κάτοικοι κάνουν τον περίπατό τους. Επιπλέον ο Σύλλογος έχει ζητήσει από τον Αντιδήμαρχο κ. Τζιαμπά,  να αναρτήσει ο Δήμος σε διάφορα σημεία της συνοικίας και κυρίως  κοινόχρηστους χώρους, όπως ο χώρος των 24 στρεμμάτων που προορίζεται για  Αθλητικό Κέντρο και τις παιδικές χαρές, προειδοποιητικές πινακίδες που να θυμίζει με τις απαραίτητες συστάσεις την υποχρέωση των κατοίκων.

Νεότερη Παλαιότερη