Άγριο κράξιμο της Άννας Διαμαντοπούλου στο 1ο Δημοτικό

Επεισοδιακή ήταν η τελετή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής, με αφορμή την απόφαση της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου, να το επισκεφτεί για να ευχηθεί καλή χρονιά στους μαθητές και τις μαθήτριες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, το οποιο αναδημοσιεύουμε όπως και τη φωτογραφία:


Ομάδα γονέων των μαθητών είχαν συγκεντρωθεί στο σχολείο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αποδοκιμασίας για την έλλειψη των βιβλίων μόλις εμφανίστηκε η υπουργός. Τα ίδια συνθήματα φώναζαν και στη διάρκεια της ομιλίας της. Η κυρία Διαμαντοπούλου από την πλευρά της ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές, δήλωσε ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν θα ξεπεραστούν και πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις θέσεις τους στα σχολεία.



«Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, στους δασκάλους και τους καθηγητές σε όλη την Ελλάδα», είπε συγκεκριμένα η κυρία Διαμαντοπούλου. «Είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους. Πάνω από όλα, όμως, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων για τα παιδιά μας, το χαμόγελό τους και η αισιοδοξία. Σήμερα είναι σημαντικό ότι οι εκπαιδευτικοί – δάσκαλοι και καθηγητές - είναι στις τάξεις τους».

Παρά τις αποδοκιμασίες, η υπουργός επανέλαβε ότι «όσον αφορά στο θέμα της καθυστέρησης των βιβλίων, ανακοινώσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων. Υπουργείο, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και φορείς με τον καλύτερο τρόπο, με τη χρησιμοποίηση του Ψηφιακού Σχολείου, που είναι στη διάθεση όλων των παιδιών, με την υποστήριξη πρόσθετου διδακτικού υλικού και την αλληλεγγύη του μαθητή και του δασκάλου, θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρώτες δύσκολες μέρες», υποσχέθηκε και ευχήθηκε «σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο και μια όμορφη σχολική χρονιά».


Προφανώς οι κυβερνώντες δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι η κοινωνία δεν αντέχει όχι μόνο την πλήρη αφαίμαξή της αλλά και την ολοκληρωτική διάλυση του κράτους. Αν υπήρξε ποτέ τέτοιο στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με μηνύματα γονέων, από τις αποδοκιμασίες δε γλύτωσε ούτε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνης Γεωργιάδης.


Επίσης παρουσιάστηκαν προβλήματα στο 1ο νηπιαγωγείο καθώς έχουν μπει πολλά παιδιά και σημειώθηκαν διαμάχες αφού βρέθηκαν 50 (!!!) παιδιά σε μια αίθουσα. Υπήρξε δέσμευση να δοθεί άλλη μια αίθουσα αλλά ζητήθηκε από τους γονείς, όσοι μπορούν να μην πάνε τα παιδιά τους αύριο στο σχολείο για να δουν οι υπεύθυνοι τι θα κάνουν!

Νεότερη Παλαιότερη