Απόπειρα εμπλοκής της ιστοσελίδας σε βρώμικα παιχνίδια;

Απόπειρα εμπλοκής της ιστοσελίδας σε βρώμικα παιχνίδια;  Έτσι φαίνεται… Πριν από λίγες ημέρες αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα ένα κείμενο σχετικά με μια σειρά προβληματισμών γύρω από την ανωνυμία στο διαδίκτυο. Κλείνοντας, σας αναφέραμε μια προσπάθεια, σε εξέλιξη, απαξίωσης ορισμένων δημοσίων προσώπων της πόλης στην οποία ανεπιτυχώς αποπειράθηκαν κάποιοι να εκμεταλλευτούν την ιστοσελίδα μας.


Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί η κυκλοφορία μιας φημολογίας η οποία αποσκοπεί στην απαξίωση της προσωπικότητας τόσο του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά όσο και του Αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής - υγείας και κοινωνικής πρόνοιας - εθελοντισμού - απορρόφησης πόρων, κ. Νίκου Κωβαίου-Ντούσκου. Η φημολογία αυτή αποσκοπεί  στο να παρουσιάσει το Δήμαρχο ως ένα άτομο που αντί να διοικεί την πόλη, σπαταλά το χρόνο του στο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ του Αντιδημάρχου,  κυνηγώντας την «τύχη» του, παράλληλα τον εγκαταλείπει η Ν.Δ., ενώ τον τελευταίο τον απαξιώνει όσον αφορά τις ικανότητές του ως προσωπικότητα.


Βέβαια η φημολογία και το «από στόμα σε στόμα» δεν αποτελεί πάντα την καλύτερη δυνατή μέθοδο. Στη λάσπη χρειάζεσαι ταχύτητα και ευρεία απήχηση. Πώς όμως θα γίνει αυτό; Η απάντηση που προφανώς εξυπηρετούσε,  ήταν μέσω του agiaparaskevi-guide.gr. Δύο χρόνια παρουσίας, μεγάλη επισκεψιμότητα, ενεργός ρόλος στις εξελίξεις και γενικώς μια αποδοχή από όλες τις πλευρές ήταν, για τους εμπνευστές , η λύση. Υποβολή ανωνύμων κειμένων και σχολίων επί κειμένων, τα οποία υποτίθεται ότι έδιναν ταυτόχρονα ζουμερές πληροφορίες,  όπως ότι ο Δήμαρχος ξημεροβραδιάζεται στα προποτζίδικα, οι οποίες επιβεβαιώνονταν  με άλλα σχόλια κι από «άλλους»  και που θεωρητικά οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας θα έτρεχαν να αναπαράγουν εκτιμώντας ότι ψάρεψαν λαβράκι! Για τόσο μ.....ς μας θεωρούν! Ας δούμε όμως κάποια ενδιαφέροντα σημεία:


-εν αρχή να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι υπερασπιστής του κ. Ζορμπά ή του κ. Κωβαίου. Είναι γνωστό ότι εδώ δεν είναι ποτέ κανείς στο απυρόβλητο. Τηρούμε σκληρή και δίκαια γραμμή απέναντι στην εκάστοτε διοίκηση αλλά ΔΕ συμμετέχουμε σε βρώμικα παιχνίδια. Θεωρώ λοιπόν πολύ πονηρό να απαξιώνονται δύο συμπολίτες μας με τέτοιο τρόπο. Οι δικές μας πληροφορίες λένε πως Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος έχουν πολύ καλές  και φιλικές σχέσεις. Και σε προηγούμενες διοικήσεις ή πολιτικούς σχηματισμούς θα εντοπίσει κανείς φιλικά δίδυμα. Και ποιος εμποδίζει το Δήμαρχο τα απογεύματα να πηγαίνει στο πρακτορείο του κ. Κωβαίου; Κι όπως δικοί μας άνθρωποι έχουν δει, όχι για να παίξει αλλά γιατί το πρακτορείο αποτελεί ένα πέρασμα. Κόσμος μπαίνει, κόσμος βγαίνει, γίνονται συζητήσεις, ακούγονται πράγματα κτλ.


- μου φαίνεται λίγο αστεία η «πληροφορία»  ότι η Ν.Δ. εγκαταλείπει τον κ. Ζορμπά. Γιατί; Τον στήριξε ποτέ; Αληθεύει ή όχι πως το καλοκαίρι του έλεγαν «δεν πειράζει που θα βγεις τρίτος» και αυτός απαντούσε πως θα είναι στο 2ο γύρο γιατί τα φαβορί θα σφαχτούν μεταξύ τους; Και έπειτα ποιος τον εγκαταλείπει; Το σημερινό κόμμα του 20%; Χώρια ότι η παράταξή του έλαβε ψήφους από πολλούς χώρους ακριβώς επειδή στο ψηφοδέλτιο υπήρχαν άτομα όλων των αποχρώσεων όπως και σε όλες τις παρατάξεις. Κι έπειτα δε της φτάνει που κέρδισε ανέλπιστα ένα μεγάλο δήμο, θα εγκαταλείψει αυτόν που της τον έδωσε;


- εκτιμήθηκε ότι για τη διάδοση της λάσπης χρειάζεται ένα μέσο με μια  αξιοπιστία και με σημαντικό αναγνωστικό κοινό. Ένα δοκιμασμένο μέσο που αν έβγαζε κάτι θα θεωρείτο αυτοδίκαια ως αξιόπιστο, πως πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και που πολλοί –μαζί με τους υπεύθυνους του μέσου- θα το κατάπιναν αμάσητο. Υποβλήθηκαν λοιπόν τα ανώνυμα κείμενα προς έγκριση με την ελπίδα στη χειρότερη των περιπτώσεων να εγκριθούν και στην καλύτερη να αναπαράξουμε βαρύγδουπα τα «πιπεράτα» νέα. Λυπούμαστε πολύ αλλά δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε την ιστοσελίδα στα σημερινά της επίπεδα και δε θα επιτρέψουμε να μας χρησιμοποιήσει για τους ύποπτους σκοπούς του κανένας.


- το μίσος εναντίον του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου είναι τέτοιο καθώς και η ανάγκη να χτυπηθούν,  που οι κύκλοι αυτοί δε σκέφτηκαν ούτε στο ελάχιστο ότι με το περιεχόμενο των κειμένων αυτών θα ενέπλεκαν την ιστοσελίδα μας σε νομικές περιπέτειες.


- τα μηνύματα αυτά εστάλησαν κάτω από τη «σιγουριά» της ανωνυμίας από υποτίθεται διαφορετικούς αναγνώστες. Όμως όπως διαπιστώσαμε αυτό δεν ισχύει και αυτό είναι που μας οδηγεί σε άλλους συνειρμούς. Έπειτα τα ηλεκτρονικά ίχνη υπάρχουν και αν ακολουθηθούν θα οδηγήσουν πολύ γρήγορα στο/η συγγραφέα και το ποιος τελικά κρύβεται από πίσω.


- θα αναρωτηθεί κανείς, ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Σε αυτό καλείται ο καθένας να αξιολογήσει μόνος του ποιος μπορεί να θέλει με τόσο μίσος να βλάψει τη διοίκηση με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Επιπρόσθετα τα σχόλια των «αναγνωστών» μας μολόνοτι από την ίδια πηγή δεν παραλείπουν εντελώς άσχετα να κάνουν θετικές αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα της ίδιας παράταξης, όπου άλλες μπορεί να γίνονται για «ξεκάρφωμα»  και άλλες για άλλους λόγους...


- θα είχε πολύ ενδιαφέρον μια ενδεχόμενη γραπτή δέσμευση τόσο από το δήμαρχο όσο και τον αντιδήμαρχο ότι δε θα κινηθούν νομικά εναντίον μας ώστε να δημοσιεύουμε τα κείμενα αυτά, τα οποία άλλωστε εστάλησαν για να διαβαστούν από τους αναγνώστες και ο κόσμος να κρίνει μόνος του.


- με λυπεί πολύ το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να ακυρώσουν αυτή την όμορφη προσπάθεια και το γόνιμο διάλογο που μπορεί να διεξαχθεί μέσω των σχολίων των αναρτήσεων. Αυτό που η τεχνολογία μας έδωσε και εμείς ως διαχειριστές επιτρέψαμε, για να μπορεί να εκφράζεται ο δημότης, έρχονται κάποιοι να το καταπατήσουν.


Εν ολίγοις, μπορεί κανείς να κάνει ότι θέλει, να επιχειρεί να αμαυρώσει όποιον θέλει, ΑΛΛΑ να έχει τα κότσια να βγει ο ίδιος μπροστά και να το κάνει. Ούτε άλλους να βάζει ούτε εμάς να προσπαθεί να μετατρέψει σε όχημα των επιδιώξεών του. Βέβαια τότε θα πρέπει να απαντηθούν εύλογες ερωτήσεις. Είναι όμως πιο ΚΑΘΑΡΟ από το να βάζουμε άλλους μπροστά για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Εμείς δε θα γίνουμε άλογο στο κάρο κανενός…


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη