Η πυροπροστασία στο προσκήνιο!

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τη συνομιλία μας με το Νίκο Γεωργόπουλο, εκπρόσωπο τύπου του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού (Σ.Ε.Π.Π.Β.Α.Τ.Υ.) για τη μεγάλη προσφορά αλλά και αναγκαιότητα του Σωματείου.


Πριν λίγες ημέρες επικοινωνήσαμε ξανά με το Νίκο και μας είπε τα εξής:

Σκοπός μας για φέτος είναι να γίνει ένα κάλεσμα στον πληθυσμό της Αγίας Παρασκευής ώστε να ενημερωθεί για τη δράση μας και το βασικότερο όσοι θέλουν να εκπαιδευτούν σε θέματα πυρασφάλειας για αρχή, διότι η αντιπυρική περίοδος αρχίζει 1/5/2011. Εμείς σαν σωματείο ολοκληρώσαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά τα εξιδικευμένα σεμινάρια σεισμών (σε πραγματικές συνθήκες, δυείσδηση σε χαλάσματα, απεκλωβισμός, ολονύκτια επιχείρηση). Θέλοντας να συμβάλουμε και φέτος στην διαφύλαξη της περιοχής μας θεωρώ ότι καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε την ενέργεια μας και την όρεξη μας σε συμπολίτες μας που σίγουρα θα βοηθήσουν ενεργά την περιοχή τους αλλά και τον ίδιο τους τον ευατό ή την οικογένεια τους αν χρειαστεί).


 

Αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι να κάνουμε ένα κάλεσμα στον κόσμο της Αγίας Παρασκευής για να δούμε ποιοί ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν για εθελοντές. Εμείς στης 9 και 10/4 θα περάσουμε από σεμινάρια και εκπαίδευση στην Πυροσβεστική Ακαδημία (η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ). Η δική σας βοήθεια προς εμάς είναι να γνωρίζει η τοπική κοινωνία το έργο μας, να προσελκύσουμε ανθρώπους που θέλουν τη δράση (και πιστέψτε με υπάρχουν πολλοί) αλλά δεν μπορούμε να γίνουμε πιο γνωστοί διότι δεν υπάρχουν οι προσβάσεις ( έντυπα, περιοδικά κ.α).


Περισσότερες πληροφορίες στο www.seppvaty.com
Νεότερη Παλαιότερη