Απαράδεκτη συμπεριφορά, δεν υπάρχει όριο

Είναι η τρίτη ανάρτηση που κάνουμε για το θέμα με την "εκμετάλλευση" της δημοτικής ιστοσελίδας για προσωπική προβολή του δημάρχου και δε θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε όσο η σελίδα αυτή τιτλοφορείται "Δήμος Αγίας Παρασκευής" και συντηρείται με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών αφού τα ευρωπαϊκά κονδύλια προέρχονται από τη φορολογία.


Εδώ μπορείτε να δείτε και τις δύο προηγούμενες αναρτήσεις για το θέμα:

http://www.agiaparaskevi-guide.gr/dimotikes/?p=857

http://www.agiaparaskevi-guide.gr/dimotikes/?p=884

Η ιστοσελίδα αντί να ενημερώνει τους δημότες για θέματα του δήμου έχει μετατραπεί σε προσωπικό website του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά. Η κατηγορία "τα νέα μας" έχει μετατραπεί σε χώρο ανάρτησης δράσεων, επισκέψεων, συνεντεύξεων και δηλώσεων του δημάρχου, που ουδεμία σχέση έχουν με το δήμο ως δήμο.  Αυτό το φαινόμενο είναι απαράδεκτο και είναι ανεπίτρεπτο να αναρτώνται δηλώσεις δημάρχου με καθαρά πολιτικό περιεχόμενο σε μια ιστοσελίδα η οποία "υποτίθεται" πως έχει καθαρά χαρακτήρα ενημέρωσης / εξυπηρέτησης των δημοτών σε θέματα του δήμου.  Μέχρι πρότινος υπήρχε το vzorbas.gr, γιατί δεν παρέμεινε σε λειτουργία ώστε να ενημερωνόμαστε εκεί για τα νέα του δημάρχου και τις προσωπικές του θέσεις;


Αφορμή της νέας μας ενασχόλησης με το ζήτημα είναι η ανάρτηση δήλωσης του δημάρχου σχετικά με το συμπαραστάτη του δημότη και την αποτυχία της διαδικασίας. Αυτό φυσικά δεν είναι σε πρώτη φάση πεμπτό. Το κείμενο όμως είναι καθαρά πολιτικό με χαρακτηρισμούς εναντίον των πολιτικών του "αντιπάλων".  Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την ανάρτηση της τοποθέτησης του δημάρχου για τον προϋπολογισμό (πρόκειται καθαρά για ένα πολιτικό κείμενο με αιχμές για τους "αντιπάλους" του και όχι για μια τοποθέτηση καθαρά οικονομικού χαρακτήρα). Τι λόγο ύπαρξης όμως έχουν τέτοιες αναρτήσεις στο δημοτικό διαδικτυακό ιστότοπο; Επίσης πέρα από αυτό, το γεγονός ότι δεν αναρτώνται και οι θέσεις, τοποθέτησεις κτλ των υπολοίπων επικεφαλής φανερώνει ένα έλλειμμα δημοκρατίας. Ή τα αναρτάς όλα ή τίποτε.


Το δημοτικό site όμως δεν είναι χώρος που προορίζεται για αναρτήσεις αυτής της μορφής. Αποτελεί τόπο ενημέρωσης για τα νέα και τις υπηρεσίες του δήμου. Ο δήμαρχος για την ώρα κάνει σε απείρως πολλαπλάσιο / προκλητικό ρυθμό αυτά που κατήγγειλε μέχρι πριν πέντε μήνες, τα οποία πλέον φαντάζουν με πταίσματα. Το πρόβλημα είναι οτι το κάνει με τα χρήματά μας απαξιώνοντας ταυτόχρονα τη δημοτική ιστοσελίδα.


 


Μαζίδης Στρατής


.


ΥΓ: όσο για το γιατί πραγματικά δεν εξελέγη συμπαραστάτης του δημότη, θα σας το πούμε σε λίγες ημέρες.
Νεότερη Παλαιότερη