Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά

 Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές με δασκάλους και μικρά παιδιά να προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες φορώντας μπουφάν, κασκόλ, σκούφους και γάντια όπως ακριβώς στην ταινία "Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά" με τον Κώστα Βουτσά! Τη συγκεκριμένη καταγγελία κάνει η Λένα μητέρα μαθήτριας του συγκεκριμένου σχολείου στο ιστολόγιο της http://agparaskevi.blogspot.com/. Όπως η ίδια αναφέρει αρκετοί γονείς τροφοδοτούν το σχολείο με φορητά θερμαντικά σώματα! Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;


Γιατί πολύ απλά κάποιοι αποφάσισαν να αντικαταστήσουν το πετρέλαιο με φυσικό αέριο ακριβώς στη μέση του χειμώνα και με την πτώση της θερμοκρασίας να έχει κάνει αισθητή την παρουσία της. Το χειρότερο της υπόθεσης είναι πως πέρα από την αστοχία της επιλογής του χρόνου (μάλλον το καλοκαίρι θα αποτελούσε μια καλύτερη χρονική στιγμή ή έστω η πρόσφατη διακοπή για τις γιορτές) το όλο εγχείρημα έχει κολλήσει σε μια υπογραφή από την πλευρά της εταιρείας φυσικού (σύμφωνα με το διευθυντή) και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια...


Επίσης διαβάζουμε όσον αφορά τον σύλλογο γονέων πως φέρεται να είναι ενήμερος, αλλά δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς το παρόν. Στα πηγαδάκια των γονιών που πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά τους στο σχόλασμα, ακούγεται σαν σκέψη να φωνάξουν τα ΜΜΕ στο σχολείο σαν ένας τρόπος πίεσης για να λυθεί το πρόβλημα το θέμα το συντομότερο δυνατό.


Όπως το συγκεκριμένο ιστολόγιο, έτσι κι εμείς προτρέπουμε το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά (που είναι και πνευμονολόγος και λογικά θα είναι ευαίσθητος σε τέτοια ζητήματα) να επιληφθεί άμεσα και προσωπικά του θέματος. Η υγεία των παιδιών και του προσωπικού ως πολύτιμο αγαθό πρέπει να διαφυλαχθεί.


ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Η απάντηση που δόθηκε σήμερα στους γονείς από ότι μας ενημέρωσε η Λένα είναι ότι υπάρχει γραφειοκρατικό πρόβλημα που δε θα λυθεί σύντομη. Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

Νεότερη Παλαιότερη