αναρτηση

Μια εκδήλωση διαφορετική από τις συνηθισμένες διοργάνωσε η ιστοσελίδα μας (Agiaparaskevi-Guide.GR) με την ομάδα «Αλληλεγγύη» του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού στην αίθουσα εκδηλώσεων του φιλόξενου 5ου Γυμνασίου. Το σημαντικότερο μήνυμα ήταν η έννοια της γειτονιάς και της παρέας που διακατείχε όλους όσους γέμισαν την αίθουσα, μηδενός εξαιρουμένου κι αναφερόμαστε στα πολιτικά πρόσωπα της πόλης μας. Είχαμε ανάγκη από μια τέτοια εκδήλωση που θα τοποθετούσε όλους στην ίδια πλευρά.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με ηχητικό υλικό από ηχογραφημένες ομιλίες του γέροντος Παϊσίου και στη συνέχεια απηύθυναν ένα χαιρετισμό προς το ακροατήριο τόσο ο Βασίλης Σαββίδης (πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού) όσο και ο Στρατής Μαζίδης (εκπρόσωπος της ιστοσελίδας μας). Εν συνεχεία τοποθετήθηκαν επι του θέματος αναφερόμενοι στο γέροντα Παΐσιο ο νυν δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» Γιάννης Σταθόπουλος.


Στη συνέχεια μίλησε ο διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Κώστας Κιουλάφας ο οποίος μετέφερε την προσωπική του εμπειρία από το γέροντα Παΐσιο σε ένα σύντομο αλλά πολύ όμορφο λόγο.


Κατόπιν πήρε το λόγο ο βασικός ομιλητής, ο πρωτοπεσβύτερος πατήρ Ιωάννης Φωτόπουλος μεταφέροντας στο ακροατήριο το βίο, τις διδαχές και πολλές από τις προσωπικές του εμπειρίες από το γέροντα Παΐσιο. Ουσιαστικός και μεστός όπως πάντα μετέδωσε στο κοινό τα βασικά σημεία της διδασκαλίας του γέροντος.


Τέλος ακολούθησε ένα σύντομο κέρασμα από την πλευρά του Συλλόγου προς τον κόσμο.


Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχαν από το Σύλλογο ο Τάσος Μίχας και η Κική Νεστορίδου.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο π. Κωνσταντίνος Κουνάλης και ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης. Από τα πολιτικά πρόσωπα της πόλης παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Κρητικίδης, ο πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων Μιχάλης Γαβράς και η αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Συμμετοχής & Εξυπηρέτησης πολιτών Κατερίνα Μοσχονά. Από τους νεοεκλεγέντες έδωσαν το παρόν ο  Γιώργος Παναγόπουλος, η Ελένη Δάβαρη, ο Μανώλης Κωνσταντακόπουλος, η Γερασιμίνα Μουχτούρη, ο Γιάννης Παύλου κι ο Γιώργος Βουτσινάς (πρόεδρος επίσης του Συλλόγου Κοντοπεύκου). Επίσης μας τίμησε με την παρουσία του ο Γιώργος Γεωργίου (πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων «Αναγέννηση»).


Οφειλούμε επίσης να ευχαριστήσουμε το διευθυντή του 5ου γυμνασίου και καλό μας φίλο, Κώστα Κιουλάφα που είχε την καλοσύνη να μας διαθέσει την αίθουσα εκδηλώσεων και να μας παρέχει μια ζεστή φιλοξενία.


Όποιος επιθυμεί, μπορεί να ακούσει την ομιλία:


[audio:http://www.orthodoxia.com.gr/or/wp-omilies/omilia_fotopoulos_paisios.mp3 | titles=Ομιλία για το γέροντα Παΐσιο]
Νεότερη Παλαιότερη