αναρτηση

Οι ειδήσεις τελικά βγαίνουν όταν δεν το περιμένεις και σε αυτά που τελικά δε γίνονται. Πήγαμε λοιπόν κι εμείς απόψε στην κεντρική πλατεία -μολονότι γνωρίζαμε ότι είχε αναβληθεί η εκδήλωση για την ανακύκλωση- μήπως και λόγω της βελτίωσης του καιρού είχε αλλάξει κάτι. Είδαμε λοιπόν στο θεατράκι τον υπεύθυνο αντίδημαρχο της ανάπλασης της Αγίου Ιωάννου, Μιχάλη Γριβέα να συνδιαλέγεται για το θέμα με 5-6 συνδημότες μας. Επειδή αυτή η συζήτηση έλαβε χώρα σε δημόσιο χώρο όπου ο καθένας μπορούσε να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει -αν ήθελε- θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να σας μεταφέρουμε τα εξής ενδιαφέροντα:

1. ο δρόμος τελικά δε θα γίνει κάθοδος όπως γνωρίζαμε, με μόνη εκκρεμότητα την έγκριση του Ο.Α.Σ.Α. Σήμερα μάθαμε ότι μέσα στην εβδομάδα (κάτι ειπώθηκε για την Τετάρτη) ο δρόμος θα είναι πάλι διπλής κατεύθυνσης.

2. ο κος Γριβέας είπε ότι κατά την ψηφοφορία που θα προηγηθεί θα είναι αντίθετος και πως έχει εκφράσει ήδη τη θέση του αυτή στο δήμαρχο.

3. ο κος Γριβέας είναι αλήθεια ότι υπερασπίστηκε κατά τη συζήτηση αυτό που οραματίστηκε, είπε ότι θα το κάνει μέχρι τέλους (αν και στις δύο τελευταίες συγκεντρώσεις δεν ήταν παρών) έστω κι αν ο κόσμος τον στείλει σπίτι του όπως σημείωσε και τόνισε ότι αυτό που κατ'αυτόν πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστεί η συγκοινωνιακή μελέτη, δηλαδή άνοδος η Αγίου Ιωάννου και κάθοδος η Αιγαίου Πελάγουςμε ταυτόχρονη υπεράσπιση του έργου μέχρι τέλους.

4. είπε πολύ σωστά ότι τα 2,4 εκατ. ευρώ είναι ένα ποσό που δε θα έπρεπε ο δήμος να το γυρεύει δεξιά και αριστερά αλλά μόνος του να το διαθέσει εφ'όσον μιλάμε για ένα έργο στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης.

5. τόνισε -θεωρούμε σωστά- ότι κακώς δεν υπήρξε επίβλεψη του έργου κατά την περίοδο κατά την οποία είχαμε εκτέλεση εργασιών.

5. είπε και κάτι το οποίο στα δικά μας αυτιά ακούστηκε πολύ παρωχημένο, εν μέρει υποτιμητικό και θεωρούμε ότι αδικεί και τον ίδιο. Χαρακτήρισε την απόφαση αυτή του δημάρχου να ξαναγίνει ο δρόμος διπλής κατεύθυνσης ως ταύτιση με τις συντηριτικές παρατάξεις. Ότι αυτό αποτελεί συντήρηση και πισωγύρισμα. Συγννώμη που εδώ θα γράψουμε την άποψή μας αλλά γιατί ο κος αντιδήμαρχος κολλά ετικέττες στους δημότες που είναι αντίθετοι με τη δική του άποψη; Εμείς π.χ. δεν ανήκουμε σε καμία παράταξη / κόμμα / απόκομμα κτλ αλλά δεν ασπαζόμαστε τις απόψεις του για την ανάπλαση, αυτό μας καθιστά συντηρητικούς ή οπισθοδρομικούς; Δε νομίζουμε ότι είναι σωστό. Επιπλέον αυτή η ωρολογία περί συντηρητικών παρατάξεων μας θύμισε κάτι από ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Κώστα Λαλιώτη τη 10ετια του '80 και του '90 όντας πια σε μια εποχή όπου ο κόσμος σιχάθηκε όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα. Μάλλον είναι συντήρηση όταν εξακολουθούμε να μιλάμε με τους όρους εκείνων που όλοι μαζί παρέα ευθύνονται για το ναυάγιο της χώρας μας. Επίσης αν θυμόμαστε καλά, ο δήμαρχος στην αρχή ήταν υποστηρικτής της διπλής κατεύθυνσης ή τουλάχιστον εμείς αυτό τον ακούσαμε να λέει κατά τις πρόσφατες συγκεντρώσεις που έγιναν για το θέμα.
Νεότερη Παλαιότερη