αναρτηση

Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του agiaparaskevi-guide.gr για θέματα της πόλης (καθώς υπάρχουν και τα πολιτικού περιεχομένου Polls) ολοκληρώθηκε. Το ερώτημα που θέσαμε ήταν αν συμφωνείτε με την υλοποιούμενη –αν και για την ώρα δεν υλοποιείται τίποτε- ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου και θέσαμε στη διάθεση σας τις κάτωθι δυνατότητες απάντησης:

Χρειαζόταν ανάπλαση αλλά όχι η υλοποιούμενη
Ναι, ήταν η καλύτερη επιλογή
Όχι, ο δρόμος ήταν μια χαρά
Δεν έχω άποψη για το θέμα

Συνολικά ψήφισαν 235 επισκέπτες και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:























Χρειαζόταν ανάπλαση αλλά όχι η υλοποιούμενη
51%

(120)
Ναι, ήταν η καλύτερη επιλογή
28%

(65)
Όχι, ο δρόμος ήταν μια χαρά
21%

(49)
Δεν έχω άποψη για το θέμα
0,004%

(1)

Από τη δημοσκόπηση αυτή μπορεί να εξάγει κανείς ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα:

- Το 79% όσων μετείχαν στην ψηφοφορία συμφωνεί ότι κάτι έπρεπε να γίνει στην Αγίου Ιωάννου και πως δεν μπορούσε να συνεχιστεί η προηγούμενη κατάσταση.

- Το 72% όσων μετείχαν στην ψηφοφορία διαφωνεί με το μοντέλο της ανάπλασης που αποφασίστηκε να υλοποιηθεί, με ένα σημαντικό τμήμα φυσικά να είναι γενικώς εναντίον της όποιας μορφής έργων.

Με πολύ απλά λόγια ο κόσμος ενδεχομένως να ήθελε να δει κάτι να αλλάζει στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Ίσως όμως να επιθυμούσε κάτι πιο απλό, λιγότερο δαπάνηρο για τις εποχές που ζούμε –άλλωστε και το καλοκαίρι εν μέσω κρίσης ήμασταν- και το οποίο να μην αποτελεί τελικά πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης από όποια πλευρά κι αν σταθεί κανείς.

Για μας και το 21% που λέει όχι είναι σημαντικό. Ενδεχομένως να αφορά συμπολίτες μας οι οποίοι κατοικούν σε γειτονιές της πόλης στις οποίες με λιγότερα χρήματα μπορούν να δρομολογηθούν πολύ περισσότερες παρεμβάσεις.

Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχατε σε αυτή τη διαδικτυακή ψηφοφορία. Σύντομα θα επανέλθουμε με την επόμενη δημοσκόπηση ενώ είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις.
Νεότερη Παλαιότερη