αναρτηση

Αγαπητοί φίλοι,

Σήμερα φιλοξενούμε ένα νέο άνθρωπο και επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στην πόλη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Μαζί μας ο Παναγιώτης Παρασκάκης, οπτικός και ιδιοκτήτης του καταστήματος οπτικών Eye-d.

- Παναγιώτη καλώς ήλθες!

Καλώς σας βρήκα Στρατή.

- Παναγιώτη το eye-d είναι φανταζόμαστε και η πρώτη σου επιχειρηματική προσπάθεια.

Ακριβώς έτσι όπως τα λές είναι Στρατή. Πιστεύω ότι μετά από 10 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των οπτικών ειδών, τώρα πλέον μπορώ να προσφέρω κάτι φρέσκο και διαφορετικό.

- Ποια είναι η εντύπωση σου αυτά τα 2 χρόνια που διευθύνεις τη δική σου επιχείρηση;

Κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της δυσκολίες, γι' αυτό το λόγο χρειάζονται συνετές και μεθοδευμένες κινήσεις. Ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε δύο πολύ δύσκολα χρόνια.

- Την αγορά της Αγίας Παρασκευής πώς τη βλέπεις δεδομένου του ότι στην Αγίου Ιωάννου θα συναντήσει κανείς αρκετά καταστήματα οπτικών;

Η αγορά της Αγίας Παρασκευής όπως πολύ εύκολα μπορούμε να παρατηρήσουμε,τα τελευταία χρόνια έχει μια ανοδική πορεία. Πολλές αλυσίδες καταστημάτων ενδυμάτων, υποδημάτων ή εστιατορίων έχουν εμπιστευθεί αυτό το δήμο για την επέκταση τους.

- Η κίνηση που υπάρχει είναι ικανοποιητική; Αφήνει δηλαδή περιθώρια για να μπορούν να δουλέψουν όλα τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οπτικών;

Η Αγία Παρασκευή είναι ένας μεγάλος δήμος με καταστήματα που προσελκύουν κόσμο και από όμορες περιοχές. Αν αναλογιστούμε το γεγονός αυτό τότε το αγοραστικό κοινό μεγαλώνει. Βέβαια, θα έπρεπε να αναφέρω ότι η κίνηση των καταστημάτων οπτικών επηρεάζεται αρκετά απο το παρεμπόριο μη εξουσιοδοτημένων καταστημάτων ή άλλων πηγών που καλό θα ήταν να αναφέρουμε σε άλλη συζήτησή μας.

- Τώρα με τα έργα που γίνονται πώς έχει η κατάσταση; Ξέρεις, οι περισσότεροι επαγγελματίες της περιοχής διαμαρτύρονται.

Είναι πάρα πολύ λογικό να διαμαρτύρονται και ανάμεσα τους είμαι και εγώ. Το έργο καθυστερεί, όλη η Αγίου Ιωάννου βρίσκεται σε φρικτή κατάσταση και δεν έχει επηρεάσει μόνο τη ζωή των επαγγελματιών αλλά και των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής.

- Παναγιώτη, βλέποντας την επόμενη μέρα των έργων στην περιοχή, εσύ τι προβλέπεις;

Δε νομίζω ότι οι προβλέψεις παίζουν κάποιο ρόλο. Απλά αδημονώ για την πιο σύντομη ολοκλήρωση του έργου. Ας ελπίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι καλύτερες και για τους επαγγελματίες και για τους κατοίκους.

- Με την πρόσφατη οικονομική κρίση επηρεάστηκε καθόλου ο τομέας σου;

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά, πιστεύω, όχι μόνο τον κλάδο των οπτικών αλλά και τους υπόλοιπους επαγγελματίες και ειδικότητες.

- Σε ρωτώ διότι τα γυαλιά για πολλούς είναι αξεσουάρ αλλά και για πολλούς είναι απαραίτητα.

Για όσους τα γυαλιά είναι ένα απαραίτητο αγαθό, είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν κάποια χρήματα, άλλοι λιγότερα και άλλοι περισσότερα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με αυτούς που βλέπουν το γυαλί σαν αξεσουάρ.

- Και για να μπούμε περισσότερο στο δικό σου κλάδο, ο κόσμος πως βλέπει ένα ζευγάρι γυαλιών; Ως κάτι που του χρειάζεται ή ως ένα αξεσουάρ; Διότι το πως το βλέπεις επηρεάζει και το πόσα σκοπεύεις να δαπανήσεις. Εν ολίγοις ο κόσμος κοιτά να πάρει απλά ένα ζευγάρι να κάνει τη δουλειά του ή το ψάχνει περισσότερο;

Αν μιλήσουμε για ένα ζευγάρι γυαλιών οράσεως που είναι απαραίτητα για κάθε διοπτροφόρο,τότε η πλειοψηφία είναι διατεθειμένη να δαπανήσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί έτσι ώστε να έχει ένα άριστο αποτέλεσμα. Τα γυαλιά ηλίου απο την άλλη είναι κάτι τελείως διαφορετικό γιατί παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο η μόδα. Όσοι τα έχουν ως αξεσουάρ ξοδεύουν αρκετά χρήματα κάθε χρόνο.

- Οι πελάτες πώς είναι; Έχουν υπ'όψιν πάνω κάτω τι ζητούν ή χάνονται μέσα στο κατάστημα βλέποντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων; Και κατά συνέπεια δυσκολεύουν και σένα;

Το κατάστημα έχει μια πολλή μεγάλη γκάμα γυαλιών ηλίου, οράσεως και φακών επαφής για όλα τα γούστα και βαλάντια. Εάν βέβαια κάποιος δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει, υπάρχει το άρτια καταρτισμένο προσωπικό που θα τον οδηγήσει στην πιο σωστή επιλογή για την περίπτωσή του.

- Πάντως το επάγγελμα του οπτικού πλέον θεωρώ ότι χρειάζεται και γνώσεις που ξεπερνούν τα όσα σπουδάζει κανείς ως οπτικός. Καλείσαι να κάνεις τις δικές σου προτάσεις και να υποδείξεις τι ταιριάζει σε κάποιον και τι όχι, σωστά;

Στη σχολή οπτικών μαθαίνεις πολλά και βασικά πράγματα για το επάγγελμα όπως η φυσιογνωμία του προσώπου. Επιπλέον το κατάστημά μας συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας οπότε και έχουμε την άμεση και συνεχή ενημέρωση για τις τάσεις που επικρατούν.

- Τα επόμενα επιχειρηματικά σου βήματα τι περιλαμβάνουν; Υπάρχει κάτι στα σκαριά όσον αφορά την επιχείρηση;

Βλέπουμε με μεγάλη ευχαρίστηση ότι υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο, οπότε ο βασικός σκοπός είναι η εδραίωση του καταστήματος στην αγορά της Αγίας Παρασκευής.

- Παναγιώτη θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε για το χρόνο που μας διέθεσες προκείμενου να συναντηθούμε και να έχουμε αυτή την όμορφη συζήτηση.

Εγώ πρέπει να σε ευχαριστήσω Στρατή που μου έδωσες τη δυνατότητα να με γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες σου.
Νεότερη Παλαιότερη