Pyramis: Τον Μάιο ξεκινάει η λειτουργία της «νέας Πίτσος»


Η μοναδική ελληνική εταιρεία με αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών καθίσταται η Pyramis Μεταλλουργία, μέσω του νέου εργοστασίου της Οινόφυτα Αττικής που προγραμματίζεται να εγκαινιαστεί την άνοιξη.

Η νέα αυτή μονάδα θα περιλαμβάνει τον μηχανολογικό εξοπλισμό που μεταφέρεται από το πρώην εργοστάσιο της «Πίτσος» στο Ρέντη, βάσει της συμφωνίας μεταξύ της Πυραμίς και της θυγατρικής της Bosch, BSH. Η συμφωνία αυτή, που προβλέπει την εξαγορά μέρους του παραγωγικού εξοπλισμού και του εξοπλισμού των εργαστηρίων έρευνας, ανάπτυξης και διαχείρισης ποιότητας του εργοστασίου της Πίτσος στον Ρέντη, οδηγεί στην μετεξέλιξη της ιστορικής βιομηχανίας που κατέβασε ρολά το 2018. 

Το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί, αρχικά, σε πιλοτική φάση στα τέλη του προσεχούς Μαρτίου και για το σκοπό αυτό τις προσεχείς ημέρες θα αρχίσει η μεταφορά στα Οινόφυτα του αναγκαίου εξοπλισμού. Σε πρώτη φάση η μονάδα θα παράγει εστίες κουζίνας και θα ακολουθήσει η παραγωγή φούρνων και απορροφητήρων με την επωνυμία «Pyramis».

Προηγήθηκε αναζήτηση αρκετών μηνών για τον εντοπισμό και απόκτηση, μέσω leasing, του κατάλληλου χώρου στα Οινόφυτα, όπου θα μεταφερθεί ο εξοπλισμός της πρώην Πίτσος, όπως και νέα μηχανήματα. Το επενδυτικό πλάνο της Pyramis για τη «νέα Πίτσος» είναι συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα πενταετίας με νέα προϊόντα και ενίσχυση της δραστηριότητας.   

«Η Pyramis, με την πολύτιμη συνδρομή του έμψυχου δυναμικού της ιστορικής βιομηχανίας παραλαμβάνει τη σκυτάλη παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα και επί της ουσίας επανασυστήνει τις Made in Greece ηλεκτρικές συσκευές στην ελληνική και διεθνή αγορά, βάζοντας την ελληνική σφραγίδα στην παραγωγική διαδικασία» ανέφερε, χθες, σε ανακοίνωση της η εταιρεία για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το νέο εργοστάσιο των Οινοφύτων. 

Η νέα μονάδα των Οινοφύτων, η οποία, συν τω χρόνω, θα εντείνει την παραγωγική της δραστηριότητα, αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση και των μεγεθών της Pyramis που εμφάνισε το 2021 διψήφιο ρυθμό αύξησης κύκλου εργασιών και ικανοποιητική κερδοφορία, σύμφωνα με πληροφορίες. Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2017 η διοίκηση της BSH Hellas αποφάσισε να μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία, κάνοντας γνωστό ότι το 2018 το εργοστάσιό της θα πάψει την παραγωγική δραστηριότητά του.

moneyreview.gr 

 

 

Νεότερη Παλαιότερη