Χολαργός: Έκαναν τους «τεχνικούς της ΔΕΗ» και άρπαξαν 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη


Τέλος στη δράση συμμορίας Ρομά έδωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού, συλλαμβάνοντας έναν 52χρονο κι έναν 38χρονο που παρουσιάζονταν σε ηλικιωμένους ως «υπάλληλοι της ΔΕΗ».

Πιο αναλυτικά, οι δύο συλληφθέντες –με βοήθεια συνεργών τους που αναζητούνται- χρησιμοποιώντας «επιχειρησιακό» όχημα, κατευθύνονταν πρωινές και μεσημεριανές ώρες σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής όπως Παπάγου, Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι κ.ά. Εκεί εντόπιζαν ηλικιωμένους, τους ακολουθούσαν μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών ή των μονοκατοικιών που διέμεναν και ισχυριζόμενοι ότι είναι τεχνικοί της ΔΕΗ ζητούσαν να κάνουν έλεγχο στο σπίτι για υποτιθέμενη βλάβη.

  
Εγκλώβισαν τη γυναίκα στην κουζίνα

Το πιο πρόσφατο «χτύπημα» σημειώθηκε το μεσημέρι της 10ης Ιανουαρίου στην περιοχή του Χολαργού, όταν μία ηλικιωμένη γυναίκα πείστηκε, έκανε το λάθος να τους δεχτεί στο σπίτι της κι αυτοί με τη μέθοδο της απασχόλησης την εγκλώβισαν στην κουζίνα και της άρπαξαν χρηματικό ποσό που προσεγγίζει τις 4.000 ευρώ, αλλά και κοσμήματα. Λίγη ώρα αργότερα, το θύμα αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς του Τ.Α. Παπάγου – Χολαργού (σ.σ. που είχαν ήδη συλλέξει στοιχεία για τη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας) να ξεκινούν έρευνα.

Το πρωί της 11ης Ιανουαρίου, στα Άνω Λιόσια, αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν τον 52χρονο και τον 38χρονο –μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο με τρίτο άτομο- και τους πέρασαν χειροπέδες. Αμφότεροι είναι σεσημασμένοι για κλοπές, διαρρήξεις κ.ά. αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, ενώ με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς η ηλικιωμένη τους αναγνώρισε ανεπιφύλακτα.

newsbeast.gr  /Κώστας Παπαδόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη