Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ από σήμερα

Επανέρχονται από σήμερα τα μέτρα περιορισμού του ορίου πελατών μέσα στα σούπερ μάρκετ τα οποία θα ισχύουν μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2021 στις 06:00.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες (13/11) στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης,  στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, στα σούπερ μάρκετ θα επιτρέπεται ένα πελάτης ανά 9 τετραγωνικά μέτρα με στόχο την αποφυγή συνωστισμού.

Το ίδιο ισχύει και για λοιπά καταστήματα τροφίμων όπως μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και κάβες.

Συνεχίζει να ισχύει ότι η απόσταση των πελατών στο ταμείο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο, ενώ παραμένει η χρήση μάσκας.

Διατηρούνται τα πιστοποιητικά για το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κλπ. συνεχίζει να ισχύει η υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου  (PCR ή rapid test).

Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Απαγορεύεται από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια να πωλούν προϊόντα κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα.

Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Νεότερη Παλαιότερη