Γ. Σταθόπουλος: Κολυμβητήριο χωρίς θέσεις στάθμευσης προωθεί ο Β. Ζορμπάς

Κολυμβητήριο χωρίς θέσεις στάθμευσης, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων προωθεί ο Β. Ζορμπάς!
 

Χωρίς καμία διάθεση συνεννόησης ο κ. Ζορμπάς επιδιώκει κατασκευή ανοιχτού κολυμβητήριου, στην Νέα Ζωή, χωρίς θέσεις στάθμευσης και με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων 50 μέτρων.

Αυτή ήταν η δημόσια δήλωση του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Ιουνίου.


Θα προκαλέσει, έτσι, μεγάλο κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή με ταυτόχρονη οπτική ρύπανση και θόρυβο.

Θυμίζουμε ότι είναι ο ίδιος ο κ. Ζορμπάς που ακύρωσε τον διαγωνισμό του 2013 στη τελευταία του φάση, δηλ. στο άνοιγμα οικονομικών προσφορών για ανάδειξη μειοδότη, ένα διαγωνισμό που έθετε ως προϋπόθεση ολοκλήρωσης του κολυμβητηρίου, υπόγειο πάρκινγκ κάτω από την υπάρχουσα δεξαμενή.

Αναρωτιόμαστε, μάλιστα, αν είναι σε γνώση των αρμοδίων, ανά ειδικότητα, μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας αυτή η εξέλιξη.

Είναι γνωστό ότι το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε το έργο δυο φορές για αυτόν ακριβώς το λόγο (την έλλειψη θέσεων στάθμευσης) πριν κάποια χρόνια.

Επιδιώξαμε και επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί το κολυμβητήριο στην Νέα Ζωή.

Ακριβώς γι’ αυτό (πέραν της καλαίσθητης περίφραξης και της ανακατασκευής των πεζοδρομίων που ολοκληρώσαμε στην περιοχή), εκπονήσαμε στην Δημαρχιακή μας θητεία μελέτη βιωσιμότητας που αποτελεί προϋπόθεση συνέχισης του έργου και η οποία προβλέπει: 


1. Πισίνα 33x25 μέτρων με ανοιγοκλειόμενη οροφή ελαφριάς κατασκευής

2. Υπόγειο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων  

3. Νέα μελέτη με αυτές τις προϋποθέσεις.

4. Δημοπράτηση του έργου.

Η επιδίωξη του κ. Ζορμπά, που ήταν, επί χρόνια, υπέρ της κατεδάφισης του και μεταφοράς του στα Πευκάκια, να εμφανιστεί υπέρμαχος του κολυμβητηρίου (ως αυθαίρετου που θα ολοκληρωθεί) και με απευθείας αναθέσεις ακατάλληλων μελετών, είναι καθαρά ψηφοθηρική, κάτι που το δηλώνει μάλιστα συνεχώς.

Έχει διαλέξει όμως τελείως λαθεμένο, παράνομο και αυθαίρετο τρόπο. Τον καλούμε δημόσια να διοργανώσει άμεσα σύσκεψη με όλες τις παρατάξεις του Δήμου, την Τεχνική υπηρεσία, ειδικούς επί του θέματος επιστήμονες, τον Σύλλογο κατοίκων Τσακού και την ομάδα κατοίκων Νέας Ζωής για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Νεότερη Παλαιότερη