Συνάντηση του Συλλόγου κατοίκων Τσακού με τον Δήμαρχο


Την Πέμπτη 22/4/2021 κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου κατοίκων Τσακού πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο στην οποία ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έχει κάνει η Δημοτική αρχή για την λύση των φλεγόντων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή μας όπως α) Δημοτικό Ιατρείο- στελέχωση- λειτουργία-μετεγκατάσταση και β) Ο.Τ.118 οριστική απόκτηση του από τον Δήμο προς όφελος των κατοίκων.

Να υπογραμμίσουμε εδώ, ότι αυτά τα δύο χρονίζοντα θέματα τα προέταξε ο σύλλογος, το τελευταίο χρονικό διάστημα με ειδικές διαδικτυακές συνεδριάσεις με το κάλεσμα όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Εκτός των δυο αυτών σοβαρών θεμάτων συζητήσαμε για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η Δημοτική αρχή για την προστασία του λόφου Τσακου εν όψη της θερινής περιόδου καθώς και για την κτιριακή αναβάθμιση του Β' ΚΑΠΗ δεδομένου ότι είναι το μόνο δημοτικό κτήριο στην περιοχή που πέρα από τον κύριο σκοπό του προσφέρεται, για πολλές δημόσιες δράσεις εφόσον τα υγειονομικά δεδομένα επιτρέψουν την επαναλειτουργία του.

Μέσα από την διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε η Δημοτική αρχή δια του Δήμαρχου δεσμεύτηκε:

1. Για τα δημοτικά ιατρεία δεσμεύτηκε να κάνει ενέργειες προς το ΚΥ για τον κατ' εξαίρεση εμβολιασμό των υγειονομικών που εργάζονται στα δημοτικά ιατρεία. Επίσης έχουν γίνει ενέργειες για την εύρεση κατάλληλου χώρου για την μετέγκαταστασή τους και  αναμένεται  να ελεγχθεί χώρος ο οποίος ήδη έχει βρεθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου αν τηρεί τις προϋποθέσεις.

2. Για το Ο.Τ. 118 ο σύλλογος ενημερώθηκε για τις ενέργειες που μέχρι σήμερα έχουν γίνει από την δημοτική αρχή ώστε να περιέλθει ο χώρος στην ιδιοκτησία του δήμου.

Επισημάναμε στον κο Δήμαρχο ότι η έλλειψη ελεύθερων χώρων στον Τσακό είναι  ζωτικό πρόβλημα και  η απόκτηση του Ο.Τ. 118 θα δώσει ανάσα στην περιοχή και ότι είναι ένα θέμα διαχρονικό που ο σύλλογος θα το διεκδικήσει μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Ο Δήμαρχος, δεσμεύτηκε, ότι θα συνεχίσει τις ενέργειες που ήδη κάνει ώστε να βρεθεί η κατάλληλη οδός, για την οριστική λύση του προβλήματος

3. Για τον λόφο Τσακού.δεσμεύτηκε, να καλέσει Γεωπόνο ώστε να εξετάσει τα  αίτια που αρκετά δέντρα έχουν ξεραθεί για να παρθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης δεσμεύτηκε, να πάρει όλα τα αναγκαία και ενδεδειγμένα μέτρα πυροπροστασίας του λόφου εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

4. Για το ΚΑΠΗ ο Δήμαρχος, μας ενημέρωσε ότι το έχει εντάξει σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την ενεργειακή του αναβάθμιση και περιμένει την εκταμίευση των κονδυλίων για την έναρξη των εργασιών.

Στην συζήτηση θέσαμε το θέμα για τα φθαρμένα παγκάκια που υπάρχουν στην πλατεία του ΚΑΠΗ και δημιουργούν πρόβλημα ασφάλειας για μικρούς και μεγάλους. Σε μια πλατεία που γεμίζει από συμπολίτες κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που δεν έχουν που αλλού να πάνε.

Μας ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε μια διαδικασία αντικατάστασης όλων των φθαρμένων και ότι άμεσα με την πρώτη παραλαβή θα αντικατασταθούν.

Σε αυτό το σημείο ολοκληρώθηκε η συνάντηση μας. Πιστεύουμε ότι θα δούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δεσμεύσεις του Δημάρχου να υλοποιούνται. Ο σύλλογος θα είναι σε εγρήγορση για όποια βοήθεια του ζητηθεί αλλά και για να επανέλθει μέχρι την οριστική επίλυση των ζητημάτων της γειτονιάς μας.
                                                                     


 Το Δ Σ 

Συλλόγου κατοίκων Τσακού  

Νεότερη Παλαιότερη