Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής τιμά την 8η Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (μέλος της ΟΓΕ) τιμά την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Βγαίνει μπροστά και καλεί τις γυναίκες να σπάσουν τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου, να δυναμώσουν το συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα.

Χτίζουμε "ασπίδα προστασίας" απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών μέσα από την κοινή αγωνιστική μας δράση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις εργατουπαλλήλους, τις αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις φοιτήτριες, όλο το λαό μας αντιμέτωπους με την ανασφάλεια, τα αδιέξοδά που γέννησαν η κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων Υγείας και με την αύξηση των περιστατικών βίας απέναντι στις γυναίκες σε συνθήκες εγκλεισμού των πόλεων, της κοινωνικής ζωής, λόγω πανδημίας.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν και να αποκαλύψουν νέα ή παλιότερα περιστατικά βίας σε βάρος των γυναικών.

Το θερμοκήπιο για τα αποκρουστικά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης είναι οι οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις και καταναγκασμοί, που δεσμεύουν τα όνειρα, την πορεία μιας γυναίκας, ενός νέου ανθρώπου στην εργασία, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό.

Δυναμώσουμε τη φωνή μας:

-Για την επίθεση της εργοδοσίας. Χιλιάδες γυναίκες βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής ή απολύθηκαν. Άλλες εργαζόμενες δουλεύουν με τηλεργασία, χωρίς ωράριο και με τα παιδιά στην αγκαλιά.

-Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, στις δομές Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

-Για τη μετατροπή των χώρων δουλειάς, των Μέσων Μαζικής μεταφοράς, των σχολείων σε χώρους διασποράς του ιού, λογω της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων προστασίας με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

-Για την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, που τόσους μήνες βρίσκονται πίσω από την οθόνη της τηλεκπαίδευσης, ενώ τα σχολεία και οι σχολές παραμένουν "ανοχύρωτα ".

Δεν θα μας κλείσουν το στόμα με την αστυνομία και την τρομοκρατία!

Ετοιμάζουν νέα μέτρα για να μας εκμεταλλεύονται πιο άγρια οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τιμάμε την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία καθιερώθηκε πριν από 111 χρόνια από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη Σοσιαλιστριών Γυναικών.

Το αγωνιστικό της μήνυμα φωτίζει στις σύγχρονες συνθήκες την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση

Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτίμιας.

Διεκδικούμε τη ζωή που έχουμε ανάγκη με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα, μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Καλούμε σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη και ώρα 5.30μ.μ στα Προπύλαια.

Νεότερη Παλαιότερη