Γιώργος Οικονόμου: Θεσμική εκτροπή του Δημάρχου


ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ – ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ

Προσήλθαμε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου καλοπροαίρετα, σε μία συνάντηση των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που προκλήθηκε με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης,  για να συζητήσουμε, ώστε να  βρεθεί ένας κοινός τόπος για να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2021. Σημειωτέον ότι λόγω των κακών χειρισμών και της εμμονής της δημοτικής αρχής ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν έχει ακόμη ψηφισμένο προϋπολογισμό, ενώ τα προβλήματα επιδεινώνονται.
 
Πριν την ενημέρωσή  μας από την Οικονομική Υπηρεσία,  ο Δήμαρχος πήρε τον λόγο και πέραν των προσωπικών ύβρεων και απειλών σε επικεφαλής παρατάξεων και ιδιαίτερα στον επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή, με φράσεις «είστε συμμορία» και άλλα πολλά, μας ανακοίνωσε ότι "θα ξηλώσει τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Κοκκινάκη,  γιατί δεν απάντησε στην προσφυγή του κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η εναλλακτική πρόταση της Αντιπολίτευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα και πλέον παρήλθε η προθεσμία»  Όταν δε τον εγκαλέσαμε για όλες αυτές τις απίστευτες απειλές που δεν συνάδουν με αρχές και αξίες στοιχειώδους δημοκρατικής συμπεριφοράς, μας απάντησε ότι «περιμένετε λίγες μέρες και θα δείτε. Έχω μιλήσει εκεί που πρέπει και θα δείτε τι θα γίνει...» αφήνοντας υπονοούμενα ότι έχει ενημερώσει αρμόδια  κυβερνητικά στελέχη για τον "Συριζαίο" όπως τον αποκάλεσε κ. Κοκκινάκη. Απείλησε μάλιστα ότι την επόμενη μέρα θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εναντίον του,  απειλή την  οποία στην συνέχεια ανακάλεσε ως προς τους υπευθύνους, αναφέροντας ότι "θα μηνυθεί ο αρμόδιος υπάλληλος και ο Διευθυντής του. "Καταφέρθηκε μάλιστα και κατά της Νέας Δημοκρατίας γιατί «συνεργάζεται  και ανέχεται Συριζαίους σε δημόσια αξιώματα».!!!

Το παραλήρημα αυτό κράτησε πάνω από 15 λεπτά και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και ψυχραιμία από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τους οποίους συγχαίρουμε για την στάση τους, που πήραν τον λόγο για να τον εγκαλέσουν και να αποκαταστήσουν την ηρεμία για να γίνει συζήτηση. Για άλλη μια φορά ανακάλυψε πολιτικές ετερόκλητες συμμαχίες, συνωμοτικές ενέργειες, αόριστες κατηγορίες για εμπλοκή ακραίων οργανώσεων, καθώς και άλλες ανοησίες  που ανακυκλώνει ο ίδιος κάθε φορά που στριμώχνεται, αναζητώντας άλλοθι για την ανεπάρκειά του και την αδυναμία να διοικήσει τον Δήμο.

Είχε μάλιστα το θράσος να επαναλάβει με πιο ήπιο και συγκαλυμμένο τρόπο τα γεγονότα, αλλά με τους ίδιους οξείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς την παράταξή μας, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, προκαλώντας την αποχώρησή μας από την συνεδρίαση.
 

Ας αφήσει τις υπεκφυγές, τις αοριστίες και τους βλακώδεις υπαινιγμούς και  ας απαντήσει ως οφείλει,  σε όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την πόλη, καθώς και στα θέματα διαφάνειας και επί πλέον σ΄ αυτά που θέσαμε πρόσφατα.

Αυτή είναι όμως η "δημοκρατική του αντίληψη", να χρειαζόμαστε εισαγγελική παραγγελία και εξώδικα για να μας χορηγηθούν στοιχεία των κατά συρροή απευθείας αναθέσεων, που τα ζητάμε εδώ και έξι μήνες και αρνείται ακόμη να δώσει. Η συμπεριφορά του δείχνει πανικό και ενοχή. Ας το καταλάβει ότι δεν θα αποφύγει τον έλεγχο. Όπως έχουμε δεσμευτεί στους δημότες θα το φτάσουμε μέχρι τέλους. Όλα στο φως. Αυτός είναι ο θεσμικός μας ρόλος και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία αντιδημοκρατική αντίληψη  να τον ακυρώσει. Θα απολογηθεί επομένως στους δημότες και πιθανότατα στα ελεγκτικά όργανα.

Δεν θα επιτρέψουμε επίσης, χωρίς να απαντά στα ουσιαστικά ερωτήματα που θέσαμε, να αποπροσανατολίζει την συζήτηση και να μας κατηγορεί με τον γνωστό άθλιο και αγενή τρόπο. Ενημερώνουμε τους δημότες ότι αυτή η ακραία συμπεριφορά του Δημάρχου, με δημόσιες απειλές και ύβρεις προς δημόσια θεσμικά πρόσωπα και προς την παράταξή μας δεν θα μείνει ατιμώρητη.

 
ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Νεότερη Παλαιότερη