Τοποθέτηση Σταθόπουλου στην διαδικτυακή συζήτηση του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού για την υγεία

 

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Νίκη των Πολιτών Αγ. Παρασκευής» συμμετείχε δια του επικεφαλής της Γ. Σταθόπουλου πρ. Δημάρχου και της Δημ. Συμβούλου Τερψ. Γκιόκα στην διαδικτυακή συζήτηση-σύσκεψη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στην περιοχή αλλά και συνολικά στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης "ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έκανε η απουσία, από την σύσκεψη, της Δημοτικής αρχής Β. Ζορμπά" ενώ δημοσίευσε τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Γιάννη Σταθοπούλου:

“Ο σημερινός Δήμαρχος έχει ήδη κλείσει τα δυο από τα τρία Δημοτικά Ιατρεία στην Αγία Παρασκευή. Πρώτα τα Δημοτικά Ιατρεία Πευκιών το 2012 και πρόσφατα τα Δημ. Ιατρεία Κοντόπευκο («μεταφέρθηκαν» στο ΚΑΠΗ μόνο δυο ειδικότητες). Φαίνεται ότι σκοπεύουν να κλείσουν και τα Δημ. Ιατρεία Τσακού διότι κανείς δεν ασχολήθηκε μέχρι τώρα με το πρόβλημα που προέκυψε με την πτώση κάποιων σοβάδων, πρόβλημα που έχει ήδη αποκατασταθεί! Η σημερινή Δημοτική αρχή, επιπλέον, δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να εντάξει εθελοντές γιατρούς στα Δημ. ιατρεία. Η πόλη μας έχει, ως γνωστόν, Κέντρο Υγείας, το πρ. ΙΚΑ, στην οδο Μεσογείων. Δυστυχώς όμως, αυτό το Κέντρο Υγείας, δεν έχει γιατρούς δυο ειδικοτήτων δηλ. Χειρουργούς και Γυναικολόγους, έχει λιγότερους Παθολόγους από όσους έχει ανάγκη και δεν έχει (δεν είχε ποτέ) Ακτινολογικό τμήμα. Σημειώνουμε επίσης ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις Νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας όπως και Οικογενειακών Ιατρών και βέβαια εκκρεμεί η δημιουργία ΤΟΜΥ Αγ. Παρασκευής (Τοπική Μονάδα Υγείας, με κυριά δράση την πρόληψη)). Τέλος, επισημαίνω ότι, μετά την λειτουργία του Κέντρου Υγείας ως εμβολιαστικού κέντρου, τα ραντεβού των ασφαλισμένων κλείνονται σε 4-5 μήνες”Νεότερη Παλαιότερη