«Νίκη των Πολιτών»: Αμεση ανάγκη η στήριξη των επιχειρήσεων από το Δήμο


Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οφείλει άμεσα να προχωρήσει (όπως πολλοί Δήμοι) σε σειρά μέτρων ανακούφισης των τοπικών επιχειρήσεων ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ με κρατική απόφαση (λόγω της πανδημίας covid-19) και συγκεκριμένα να προβεί σε:

1. Απαλλαγή καταβολής τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.


2. Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για ίδιο χρονικό διάστημα.

Για τα καταστήματα ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ (και όλοι ξέρουμε ότι έχουν πολύ λίγη κίνηση) να προχωρήσει σε μείωση τελών κατα 50% (εξαιρούνται supermarkets και Τράπεζες)


Αυτές ήταν και οι προτάσεις μας στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για τα Δημοτικά τέλη έτους 2021, προτάσεις που ο Δήμαρχος Β, Ζορμπάς απέρριψε. Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή δεν έχει δώσει λύση στο θέμα της μείωσης 30% για τα καταστήματα μέχρι 150 τμ και 15% μέχρι τα 600 τμ, που ισχύουν από το 2019 μέχρι σήμερα, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζεται.

Τέλος σημειώνουμε ότι προσωπικά ο Δήμαρχος είναι απολύτως ασυνεπής στην δήλωση του για απαλλαγή τελών καταστημάτων που (τα) έκλεισαν στους μήνες της προηγούμενης καραντίνας (Μάρτιος 2020).

 


Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»


 

Νεότερη Παλαιότερη