Διάνοιξη της οδού Υμηττού & καταστροφές υποδομών ανησυχούν τον Σύλλογο Πευκακίων


Παρατηρήσεις - επισημάνσεις του
Εξωραϊστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Πευκακίων Αγίας Παρασκευής "Η Αναγέννηση" στα αναφερόμενα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  9/12/2020

Χθες, 9/12/2020 παρακολουθώντας την συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και κατά την διάρκεια των ερωτήσεων τέθηκαν δύο ερωτήματα από τον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ Ρέγα Δημήτριο, που αφορούσαν την περιοχή μας τα Πευκάκια, συγκεκριμένα:

Τι εξέλιξη έχουμε για την διάνοιξη της Υμηττού και σε τι ενέργειες  θα προβεί ο Δήμος για τις τελευταίες καταστροφές που παρατηρήθηκαν στην περιοχή μας (καταστροφή Οδικών σημάτων, ξερίζωμα παγκακίων, το Αθλητικό Κέντρο γεμάτο σκουπίδια και ιδιαίτερα για τις καταστροφές των αθλητικών υποδομών του μπάσκετ και βόλεϊ και την φωτιά στο πρόσφατα ανακαινισμένο δάπεδο του μπάσκετ στο 9ο Δημοτικό σχολείο.

               
Με έκπληξη ακούσαμε  από τον κ Δήμαρχο ότι ο Τοπικός Σύλλογος είναι ενημερωμένος για την εξέλιξη της μη διανοίξεως της οδού, γεγονός ότι ουδέποτε ενημερωθήκαμε, και ότι κατά την ημέρα της αποτυχημένης προσπάθειας διανοίξεως υπεβλήθησαν εκατέρωθεν μηνύσεις και επειδή δεν λειτουργούν τα δικαστήρια έχει σταματήσει η εξέλιξη της προσπάθειας.
 

Αναρωτιόμαστε  τι εμπλοκή έχουν τα δικαστήρια και τι άλλο μπορούν να προσδώσουν, όταν  την συγκεκριμένη ημέρα ήταν παρόν όλη η Διοίκηση του Δήμου, η Τεχνική, η Νομική αλλά και  Εισαγγελέας και υπήρχαν  οι σχετικές δικαστικές και Διοικητικές αποφάσεις για την διάνοιξη του δρόμου. Πάντως, όσο είναι δυνατόν να γνωρίζουμε, εκατέρωθεν μηνύσεις εκείνη τουλάχιστον την ημέρα δεν επεβλήθησαν.

Επίσης, με έκπληξη ακούσαμε  τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Λέκκα να λέει ότι πήγε στο Σχολείο και το ΜΟΝΟ που παρατήρησε ήταν ένα σπασμένο τζάμι, το οποίο μπορεί να προήλθε από  μπάλα.


Επί αυτού, τι να πιστέψουμε τον κ. Αντιδήμαρχο Παιδείας που στην αυτοψία του διαπίστωσε ένα σπασμένο τζαμί ή την Διεύθυνση του 9ου Δημοτικού σχολείου, τον Σύλλογο Γονέων, τον τοπικό Σύλλογο και όλα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής. 

Μια επίσκεψη στο ίδιο το σχολείο θα δώσει απαντήσεις.  
 

Όσο δε αφορά τη φύλαξη του 9ου Δημοτικού, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμος θα αναθέσει σε ένα μόνο  άτομο security, την φύλαξη όλων των σχολικών συγκροτημάτων του.

Για πιο επιμελή φύλαξη του 9ου Δημοτικού παραπέμπει στον Μάρτιο του 2021, όταν κάθε βράδυ συγκεντρώνεται άγνωστος αριθμός εξωσχολικών ατόμων τα οποία ρυπαίνουν και καταστρέφουν τους χώρους του σχολείου.

Εν κατακλείδι, επειδή όπως αναφέραμε  δεν ενημερώθηκε ο σύλλογος για  την εξέλιξη της μη διανοίξεως της οδού και ότι δεν είναι ένα τζάμι ΜΟΝΟ σπασμένο στο  9ο Δημοτικό σχολείο αλλά εκτεταμένες φθορές, περιμέναμε από την Δημοτική αρχή να επιδείξει μία πιο υπεύθυνη θέση.

Ζητάμε λοιπόν την άμεση ενημέρωση μας παρουσία του κ. Δημάρχου για όσα αναφέραμε.

Ταυτόχρονα δε θα ενημερωθούν όλες οι πολιτικές παρατάξεις ώστε τα θέματα που έχουν προκύψει στα Πευκάκια, να συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας,  είτε με την παρουσία μας σε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο, είτε να απαντηθούν  στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, μιας και το θέματα αναφέρθηκαν σε αυτό.


Το Διοικητικό Συμβούλιο 

 

Νεότερη Παλαιότερη