Χαλάνδρι: «Κινηματογραφική» κλοπή σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας - Μυστήριο με τους δράστες


Μία «απόρρητη» υπόθεση ερευνά η Αστυνομία, που αφορά σε «κινηματογραφική» κλοπή θυρίδων μέσα από θησαυροφυλάκιο τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες κατάφεραν να κλέψουν τέσσερις θυρίδες από θησαυροφυλάκιο υποκαταστήματος τράπεζας στο Χαλάνδρι.

Η πρώτη καταγγελία φέρεται να έγινε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου όταν μία γυναίκα, μέλος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων μετέβη στο Α.Τ Ψυχικού και κατήγγειλε ότι άγνωστοι παραβίασαν τη θυρίδα που διατηρούσε σε τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο Κολέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό και άρπαξαν 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ.

Λίγο αργότερα ακολούθησε δεύτερη καταγγελία που αφορούσε στο ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα, σύμφωνα με την οποία από θυρίδα είχαν «κάνει φτερά» κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες.

Άλλες δύο καταγγελίες υποβλήθηκαν, από γνωστές οικογένειες της Αθήνας.

Ένα ακόμα θύμα, κατήγγειλε ότι εξαφανίστηκαν κοσμήματα 1 εκατ. ευρώ και μία γυναίκα κατέθεσε πως έλειπαν από την δική της θυρίδα 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Οι έρευνες αρχικά ανατέθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής αλλά εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης ο φάκελος τελικά ανατέθηκε σε εξειδικευμένο κλιμάκιο.

Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν για καταθέσεις όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στο συγκεκριμένο υποκατάστημα και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας θα ελεγχθεί.

Οι δράστες φέρεται να αφαίρεσαν το περιεχόμενο από τέσσερις θυρίδες, που βρίσκονταν σε ειδικό ασφαλή χώρο στο θησαυροφυλάκιο του υποκαταστήματος της τράπεζας.

Ωστόσο το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν. Οι άγνωστοι δράστες πήραν από τις τέσσερις θυρίδες μετρητά, συγκεκριμένα κοσμήματα, λίρες και άλλα αντικείμενα αξίας εκατομμυρίων.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια, ενώ στις έρευνες συμμετέχει ειδικός πραγματογνώμονας προκειμένου να αποφανθεί πώς, πότε και με ποιο τρόπο έγινε η παραβίαση των θυρίδων. 

Νεότερη Παλαιότερη