Δημοτικός Κινηματογράφος: Όλα πήγαν παραπάνω από καλά!

cine_veggosΤέλος καλό, όλα καλά για τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής που έτρεξε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τις διαδικασίες ώστε τελικά λειτούργησε και φέτος ο Δημοτικός Κινηματογράφος “Θανάσης Βέγγος” στον ιστορικό του χώρο, μιας και έχει γίνει ήδη αρκετή συζήτηση ως προς το φυσικό του.


Του Στρατή Μαζίδη


Όλα κύλησαν άψογα ενώ εκ του αποτελέσματος η απόφαση της επιστροφής στο Β' Γυμνάσιο αποδείχθηκε η ενδεδειγμένη μιας και το καλοκαίρι δεν έλειψαν οι μεγάλοι συγχρωτισμοί που μαζί με άλλες αιτίες φαίνεται πως συνέδραμαν στην αριθμητική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Η Διοίκηση του Οργανισμού σωστά κινήθηκε με το απαισιόδοξο σενάριο, ώστε να αποφύγει δυσάρεστες στιγμές. Πέραν τούτου όμως και το κοινό φαίνεται πως ανταποκρίθηκε θετικά στην επιστροφή του κινηματογράφου στο Β΄Γυμνάσιο.


Επιπρόσθετα 7.123 θεατές παρακολούθησαν τις προβολές του Κινηματογράφου, αριθμός που μάλλον δε θα ήταν εφικτός στο πάρκο Σταύρος Κώτσης υπό τις παρούσες συνθήκες.
Ανάλογη ικανοποίηση πρέπει να αισθάνονται και εκείνες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συναίνεσαν στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τη λειτουργία του κινηματογράφου.
Ωστόσο αυτό που προσωπικά ξεχώρισα ήταν κάποιες μικρολεπτομέρειες στις οποίες δεν ήμασταν συνηθισμένοι στην Αγία Παρασκευή.


> Πριν την έναρξη κάθε προβολής, έπαιζε βίντεο με τα προγράμματα που διοργανώνει ο ΠΑΟΔΑΠ. Ένα κοινό με πολλαπλασιαστική δύναμη ενημερώθηκε μέσω ενός πιο ζωντανού τρόπου σε αντίθεση με τα φυλλάδια για τις δράσεις του Οργανισμού. Δεν ήταν η πρώτη φορά που προβάλλεται βίντεο αλλά η δεύτερα, ωστόσο τώρα απουσίαζαν τα πολιτικά πρόσωπα και οι δηλώσεις στην κάμερα. Το βίντεο είχε μόνο ΠΑΟΔΑΠ.


> Το προσωπικό του ΠΑΟΔΑΠ εκτέλεσε άψογα τα καθήκοντά του για την ομαλή λειτουργία του σινεμά ενώ μοιράζονταν αντισηπτικά μαντηλάκια στους θεατές με το λογότυπο του Οργανισμού. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σπύρος Παπασπύρος ήταν εκεί σε τακτική βάση συνδράμοντας στην προσπάθεια και διασφαλίζοντας ότι τηρούνται όσα είχαν αποφασιστεί για την προστασία της υγείας των θεατών.


> Ζητήθηκε η άποψη του κοινού και μάλιστα με διακριτικό τρόπο δίχως συλλογή e-mail και προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν διαφορετικά στο μέλλον. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο ΠΑΟΔΑΠ στη συνέχεια δώσει στη δημοσιότητα ιδέες που κατατέθηκαν και οι οποίες θα κριθούν ρεαλιστικές κι υλοποιήσιμες.


Υπήρξε γενικά μια εντύπωση ενός κλικ παραπάνω και μιας προσπάθειας με περισσότερο επαγγελματισμό.


Το πρόγραμμα των ταινιών και η συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη στέφθηκαν από επιτυχία. Η Διοίκηση θα πρέπει να εξετάσει κάποια στιγμή αν ένα μικρό συμβολικό αντίτιμο – και μόνο για τους δημότες – θα άξιζε τον κόπο ώστε το πρόγραμμα των ταινιών να έχει περισσότερες τελευταίες επιλογές όσον αφορά το χρόνο κυκλοφορίας των έργων.


Η Διοίκηση του Οργανισμού έχει μια τελευταία εκκρεμότητα, για την οποία είχε δεσμευθεί. Να επιδιορθωθούν οι όποιες μικροφθορές – αν τυχόν υπάρχουν - στον προαύλιο χώρο του Β' Γυμνασίου ώστε η επιτυχία να είναι απόλυτη.


Πλέον ξεκινά ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς όπου ελπίζουμε πως τα πράγματα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Πάντως δεν πρέπει να αποκλεισθεί το Σινεμά να παραμείνει ακόμη μια χρονιά στον ιστορικό του χώρο εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας θα εξακολουθούν να επιβάλλουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις στα πολιτιστικά δρώμενα. Το Πάρκο Σταύρος Κώτσης μπορεί να είναι όντως ο κατάλληλος χώρος για τον κινηματογράφο, ωστόσο υπάρχει σημαντική δουλειά που πρέπει να προηγηθεί ώστε να καταστεί και ιδανικός.

Νεότερη Παλαιότερη