Εννέα μήνες για την Αγία Παρασκευή για να κερδίσει το στοίχημα

diceΤο 2011 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής των 100.000 περίπου κατοίκων δεν κατάφερε για λίγες εκατοντάδες να εμφανίσει στην απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ 60.000 επίσημου πληθυσμού. Οι βασικές αιτίες ήταν δύο. Αφενός ότι δεν υπήρχε μια κουλτούρα η πόλη να αποκτήσει πραγματικούς κατοίκους που δε θα τη βλέπουν ως ξενοδοχείο και αφετέρου η περιοχή της οδού Τρικάλων, όπου, κακώς καταμετρήθηκε στο Δήμο Γλυκών Νερών-Παιανίας.


Του Στρατή Μαζίδη


Τα χρόνια πέρασαν και πλέον ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα έχει ακόμη μια ευκαιρία να ξεπεράσει το όριο των 60.000 κατοίκων και να αλλάξει επίπεδο. Μια αποστροφή σε ένα από τα τελευταία δημοτικά συμβούλια του καλοκαιριού, του Δημάρχου κ. Ζορμπά πως εφεξής σε ό,τι αφορά τις παροχές του Δήμου θα εξυπηρετούνται πρώτα οι δημότες (αυτοί δηλαδή που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια και ψηφίζουν στην πόλη), μετά οι κάτοικοι και στο τέλος κόσμος από άλλες πόλεις, έδωσε ένα πρώτο στίγμα.


Το πέρασμα των 60.000 επισήμως κατοίκων θα δώσει επιπλέον δυνατότητες. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει περισσότερα μέλη κι αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερα νέα πρόσωπα να διεκδικήσουν την εκλογή τους και να προσφέρουν στα κοινά. Το άνοιγμα των αριθμών θα ανοίξει και το παιχνίδι. Επίσης, οι περισσότερες αντιδημαρχίες και νομικά πρόσωπα θα διευκολύνουν την εκτέλεση του δημοτικού έργου και δε θα μπορούν να προβάλλονται εύκολα δικαιολογίες από το πολιτικό προσωπικό όσον αφορά τις πολλές αρμοδιότητες.


Επίσης, στα δημοτικά ταμεία θα εισρέει περισσότερο χρήμα από τις ΚΑΠ. Μπορεί να μην κάνει την εντυπωσιακή διαφορά, αλλά σε ετήσιο επίπεδο θα προσθέτει ένα πολύτιμο λιθαράκι είτε με αναπλάσεις πεζοδρομίων, είτε μιας πλατείας, είτε παιδικών χαρών, είτε ασφαλτοστρώσεις δρόμων ή δεσμεύοντας περισσότερους πόρους για σχολικές επισκευές κ.ο.κ.


Σε κάθε περίπτωση είναι καλό εκτός από υψηλές απαιτήσεις που επιβάλλεται να έχουμε, να συνδράμουμε ώστε ο Δήμος να αποκτήσει μεγαλύτερες δυνατότητες.


Η κουλτούρα που επιχειρεί να εισάγει η Δημοτική Αρχή για διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι ανάλογα με το αν είσαι δημότης, κάτοικος ή επισκέπτης όμορου δήμου, έχει λογική βάση. Δεν μπορείς να έχεις αξιώσεις ενώ ενισχύεις άλλους.


 
Νεότερη Παλαιότερη