Μια σωστή κίνηση από τη Δημοτική Αρχή που πέρασε απαρατήρητη

dimarxeioAgias1Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε η έγκριση του τρόπου και χρόνου υλοποίησης του Θερινού Προγράμματος  Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης έτους 2020 καθώς και των προϋποθέσεων διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων. Κατά τις τοποθετήσεις λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι τόσο για το εν λόγω πρόγραμμα όσο και για τις γενικότερες παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου, προτεραιότητα θα έχουν εφεξής οι δημότες.


Του Στρατή Μαζίδη


Πρώτα θα ικανοποιούνται τα αιτήματα των δημοτών, εν συνεχεία των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής και στο τέλος, αν υπάρχει δυνατότητα, των ετεροδημοτών. Η επισήμανση αυτή συνέβη καθώς σε περίπου 10-11 μήνες από σήμερα θα πραγματοποιηθεί η απογραφή του πληθυσμού. Βέβαια αυτό που ανέφερε ο Δήμαρχος, θα έπρεπε να είναι κανόνας από χρόνια.


Κατά την τελευταία απογραφή του 2011, η Αγία Παρασκευή δεν ξεπέρασε για λίγες εκατοντάδες τους 60.000 δημότες και ως εκ τούτου έχασε μια σημαντική ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο.


Πόλεις με πληθυσμό άνω των 60.000 δικαιούνται περισσότερα από το κεντρικό κράτος. Κι αν μας είναι θεωρητικά αδιάφορο το να αυξηθούν οι αντιδημαρχίες, τα νομικά πρόσωπα ή ο αριθμός των αιρετών, οι περισσότεροι πόροι από το κεντρικό κράτος μας ενδιαφέρουν. Είναι χρήματα που θα γυρίσουν σε εμάς είτε σε κοινωνικό, είτε σε πολιτιστικό, είτε σε τεχνικό επίπεδο (έργα υποδομών, συντηρήσεις μονάδων κ.ο.κ.).


Κατά μία έννοια, δεν είναι δίκαιο να μένεις στο δήμο Α αλλά να μην απογράφεσαι ή να προσμετράσαι στο δήμο Β, ωστόσο να διατηρείς απαιτήσεις από τον Α.


Επίσης φαίνεται ότι αυτή τη φορά δε θα επαναληφθεί η προσμέτρηση των κατοίκων στην Τρικάλων στο Δήμο Παιανίας - Γλυκών Νερών όπως κακώς έγινε το 2011.


Σε κάθε περίπτωση, αυξάνοντας τη δύναμή του ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και συνδράμοντας οι δημότες σε αυτό θετικά, αυτομάτως αυξάνουμε και τις απαιτήσεις μας σε όλα τα επίπεδα.

Νεότερη Παλαιότερη