Η «Ευτυχία» στην πρεμιέρα της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής

eytyxia1

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής μας φέρνει… την «Ευτυχία».

Με την ελληνική επιτυχία της χρονιάς «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή θα αρχίσουν φέτος στο 2ο Γυμνάσιο της οδού Νεαπόλεως οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 9μμ με την παρουσία συντελεστών της ταινίας και συζήτηση με το κοινό.

Παρόντες θα είναι: η σεναριογράφος Κατερίνα Μπέη, οι ηθοποιοί Θάνος Τοκάκης και Λεωνίδας Κακούρης, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιάννης Δρακουλαράκος, ο μοντέρ  Λάμπης Χαραλαμπίδης και ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης.

Το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο της Ρέας Μανέλη, εγγονής της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Η ταινία σκιαγραφεί με εξαιρετικό τρόπο την προσωπικότητα και το ταλέντο της ασυμβίβαστης γυναίκας που έγινε η πρώτη Ελληνίδα στιχουργός και άφησε την σφραγίδα της στον λαϊκό μας πολιτισμό.

Η σκηνοθεσία είναι του Αγγελου Φραντζή και τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύουν δύο μεγάλες καλλιτέχνιδες, η Κάτια Γκουλιώνη και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Θάνος Τοκάκης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Λεωνίδας Κακούρης, Παύλος Ορκόπουλος.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

Νεότερη Παλαιότερη