Το "Ταξί στην Τεχεράνη" παρουσιάζει η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής

taxi

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής αρχίζει τις προβολές της νέας χρονιάς με ένα δείγμα του σύγχρονου ιρανικού κινηματογράφου και σας καλεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στις 7.30 μμ στην προβολή της ταινίας του Τζαφάρ Παναχί “Ταξί στην Τεχεράνη”.

Η προβολή θα γίνει στο θέατρο του 3ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, οδός Δερβενακίων και Σ. Καράγιωργα στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής.

Για την ταινία και τον σκηνοθέτη υπάρχει μία ιστορία:

Το 2010 το ιρανικό καθεστώς απαγορεύει στον Τζαφάρ Παναχί τη σκηνοθεσία ταινιών, την έξοδο από τη χώρα και την επαφή με τον Τύπο για είκοσι (20) χρόνια! Όμως εκΤΖΑΦΑΡ ΠΑΝΑΧΙείνος πιστός στις αξίες και τις αρχές του, συνεχίζει με συγκινητική μεθοδικότητα να υπηρετεί την Έβδομη Τέχνη. Στην τελευταία του δημιουργία «Ταξί στην Τεχεράνη» (Taxi – 2015) ο σπουδαίος Ιρανός σκηνοθέτης, υποδύεται έναν οδηγό ταξί και κινηματογραφεί τις συνομιλίες του με επιβάτες, καθώς και με μέλη της οικογένειάς του. Φίλοι του σκηνοθέτη κατάφεραν να βγάλουν την ταινία έξω από την χώρα και να την υποβάλλουν στο 65ο Φεστιβάλ Βερολίνου όπου τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος-εισφορά 3 ευρώ

Poster

 

Νεότερη Παλαιότερη