Έξω Ντερτι(α)λή και καημοί και παράπονα για τα tablets

01Μια ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ με το στάδιο των δηλώσεων να είναι εκείνο που είχε όλη την [ανούσια] ουσία. Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια όταν ο Μιχάλης Γαβράς μου έλεγε πως στις συνεδριάσεις όλο το νόημα βρίσκεται τις περισσότερες φορές στην αρχή.


Του Στρατή Μαζίδη


Εν προκειμένω ο τ. Δήμαρχος, κ. Σταθόπουλος (Νίκη) αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο θέμα της προεδρίας του ΠΑΟΔΑΠ και τον κ. Παπασπύρο επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει στην προηγούμενη συνεδρίαση. Επίσης έψεξε την πρόεδρο του Σώματος, κ. Καψοκεφάλου που ανέδειξε το θέμα των ταμπλετών τις οποίες επτά σύμβουλοι, οι οποίοι δεν επανεξελέγησαν, δεν είχαν επιστρέψει.


Στο ίδιο μήκος και ο κ. Οικονόμου (Νέα Αρχή) ο οποίος ανέφερε “συναινετικά” όπως είπε, ότι θα προσβάλλει με ειδική διοικητική προσφυγή τον ορισμό του νέου προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ. Επίσης επανέλαβε όσα είχε αναφέρει στη συνέντευξή του ως προς την μαθητική-ακαδημαϊκή του πορεία λέγοντας πως ήταν μαθητής του 20 κι ότι δεν είχε μείνει στην ίδια τάξη όπως άλλοι. Επιπλέον δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Γκιζιώτη όταν ο τελευταίος σχολιάζοντας τη δήλωση Οικόνομου για Παπασπύρο, επανέλαβε τη θέση του ότι στη Νέα Αρχή υπήρχαν ως υποψήφιοι άνθρωποι με ακραίες απόψεις.


Ο Γιάννης Μυλωνάκης (Αλλάζουμε) αναφέρθηκε στο ταξίδι του στα Τρίκαλα στα πλαίσια του Restart MAI City υπογραμμίζοντας ότι όσο εμείς συνεχίζουμε να τρωγώμαστε μεταξύ μας, οι άλλες πόλεις πάνε μπροστά. Επιπλέον ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της απομάκρυνσης των αφισών και εντός πόλης υποστηρίζοντας ότι και ο Δήμος πρέπει να ξεφύγει πλέον από τη λογική των πανό.


Ως προς την ημερήσια διάταξη τα θέματα ήταν περισσότερο διαδικαστικά ξεχωρίζοντας τον ορισμό των διοικήσεων των Σχολικών Επιτροπών με τους κ.κ. Μαργαρίτη (Α'Βαθμια) και Μπουρλιάσκο (Β' Βαθμια) να αναλαμβάνουν τα ηνία τους.


Ορισμένες επισημάνσεις


- Το θέμα ενός σχολίου σε μια γενικότερη συζήτησης σε μια ανάρτησης στο προφίλ ενός ανθρώπου ο οποίος έχει αποβιώσει εδώ και 5 1/2 χρόνια, αρχίζει να κουράζει. Οι δημότες περιμένουν από τον ΠΑΟΔΑΠ τα προγράμματα στην ώρα τους, εξωστρέφεια και ποικιλία. Για αυτά θα κριθεί ο πρόεδρός του, κ. Παπασπύρος. Το 15-16 ήταν αναμφισβήτητα πολιτική ήττα και όπως αποδείχθηκε αχρείαστη για τη Δημοτική Αρχή. Ωστόσο η εμμονή της αναφοράς σε διαλόγους δίχως να παρουσιάζονται, εν τέλει ξοδεύουν πολιτικό κεφάλαιο και αφαιρούν αξιοπιστία από μελλοντιική κριτική την οποία θα πρέπει να δεχθεί ο κ. Παπασπύρος όταν θα κάνει κι αυτός τα λάθη του στο ρόλο που ανέλαβε.


- Ο κ. Σταθόπουλος έψεξε την κ. Καψοκεφάλου διότι στην περασμένη συνεδρίαση ανέφερε ότι επτά δημοτικοί σύμβουλοι ακόμη δεν είχαν επιστρέψει τις ταμπλέτες που τους είχαν δοθεί αυστηρά και μόνο για τις ανάγκες των καθηκόντων και όχι για άλλες χρήσεις. Μίλησε για απρέπεια και πως το πήραν τα...sites απαιτώντας μάλιστα επανορθωτική ανακοίνωση από την Πρόεδρο.


Εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το θέμα το ανέδειξε πρώτο το Agiaparaskevi-Guide.gr ευθύς αμέσως της αναφοράς του και στη συνέχεια ακολούθησαν, μάλλον ορθά, και άλλες ιστοσελίδες. Το γεγονός ότι ήδη οι έξι από τους επτά τα επέστρεψαν δικαιώνει τόσο την πρόεδρο όσο και τα ΜΜΕ. Και αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Καψοκεφάλου αναφέρθηκε χθες ονομαστικά στον τελευταίο σύμβουλο, ο οποίος μάλιστα προέρχεται από την ίδια ομάδα με αυτήν. Άρα κινήθηκε θεσμικά και δεν έκανε διακρίσεις ή μικροπολιτική εκμετάλλευση.


Ήταν πολύ λυπηρό να ακούμε από μικροφώνου την Πρόεδρο να ενημερώνει για αγενείς συμπεριφορές στα επανειλημμένα τηλεφωνήματα του προσωπικού των Δημοτικών Οργάνων για το θέμα.


Ωστόσο ο κ. Σταθόπουλος αντί να ψέξει όλους εκείνους που δε φέρθηκαν σωστά, θεώρησε ορθό να τα βάλει με την Πρόεδρο, η οποία τελικώς δικαιώνεται από την πραγματικότητα.


Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο που ο τ. Δήμαρχος επιμένει σε μια λογική τα κακώς κείμενα να μη βγαίνουν προς τα έξω. Ήταν μια προσέγγιση που δε βγήκε στις εκλογές. Άλλωστε η προηγούμενη διοίκηση και πολιτική ηγεσία του Δημοτικού Συμβουλίου όφειλε να έχει μαζέψει όλες τις συσκευές, και τις 33, να τις ελέγξει και να τις παραδώσει στη νέα Πρόεδρο με την ανάληψη των καθηκόντων της.


Αληθεύει άραγε ότι σε μια περίπτωση η συσκευή γύρισε πίσω χαλασμένη όταν τουλάχιστον άλλοι τρεις πρώην δημοτικοί σύμβουλοι είχαν το φιλότιμο, έστω και με πίεση τελικά ως προς την επιστροφή, να αντικαταστήσουν τις συσκευές τους;


- Ο κ. Μυλωνάκης δείχνει να κινείται εκτός του κλίματος της τοξικότητας των άνευ ουσίας αντεγκλίσεων. Πολύ σωστά ανέδειξε το θέμα του Restart MAI City στα Τρίκαλα και της έκθεσης που παρέδωσε. Ορθά στάθηκε και στο θέμα της αφισορύπανσης μέσα στην πόλη δείχνοντας πως κινείται σε μια άλλη λογική. Σε αυτό όμως θα χρειαστεί τη βοήθεια της δημοτικής του ομάδας.


- Εκτός του κλίματος της όξυνσης φαίνεται να κινείται και ο κ. Κωστόπουλος. Ήπιος, συγκεκριμένος και μετρημένος ως συνήθως.


- Ο κ. Γκόνης ήταν και χθες, αναμενόμενα, αρκετά ομιλητικός και δραστήριος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι σε ορισμένο χρόνο θα ανοίξει τα χαρτιά του. Έχω την αίσθηση πως αυτά ήδη ανοίγονται ένα προς ένα στο τραπέζι.


- Η κ. Αλεφαντή εκπροσωπώντας το “Φυσάει Κόντρα” έκανε μια αναφορά στα διαμερίσματα του Πρίγκουρη. Η τοποθέτησή της ήταν περισσότερο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ωστόσο τελευταία ακούγονται ορισμένες φήμες ως προς το ποιοι και πως μένουν σε αυτά. Η Δημοτική Αρχή μπορεί να μας διαφωτίσει;


- Ο Βασίλης Ζορμπάς ήταν αρκετά cool. Μέχρι που τον ακούσαμε να λέει στην Πρόεδρο “σταμάτα ρε παιδί μου, να μας εκνευρίσουν, θέλουν”. Αρκετά ψύχραιμη η στάση του και ακομπλεξάριστη η απάντησή του για τα μαθητικά του χρόνια.


Σίγουρα μιλάμε για τον ίδιο;



- Τέλος πάντων, αφού...κουλάρισε ο Δήμαρχος, έχουμε κάποιες ερωτήσεις που απασχολούν εμάς τους δημότες:


Τι γίνεται με το θέμα των Χριστουγέννων; Θα δούμε φέτος κάτι διαφορετικό;


Τι έχετε κάνει με το θέμα του Κολυμβητηρίου στη Μακεδονίας;


Τι θα γίνει με την πλατεία της Αγίας Παρασκευής που έχει γίνει πάρκινγκ;


Τι θα κάνουμε με τη μη βαδισιμότητα της Μεσογείων;


Πώς θα φωτιστεί η θεοσκότεινη πόλη;


Πότε θα εξομαλυνθεί η αποκομιδή των απορριμάτων και τα Σαββατοκύριακα;

Νεότερη Παλαιότερη