Σε δύσκολη και ανοικτή εξίσωση εξελίσσεται η στελέχωση της νέας Δημοτικής Αρχής

[caption id="attachment_82632" align="aligncenter" width="600"]mathematics geralt / pixabay[/caption]

Λίγο καιρό μετά την εκλογή του Βασίλη Ζορμπά, είχαμε υποστηρίξει πως η στελέχωση της νέας Δημοτικής Αρχής δε θα είναι μια εύκολη υπόθεση καθώς ο Δήμαρχος καλείται να μοιράσει περισσότερες έμμισθες θέσεις σε σχέση με όσες έδρες διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήταν εμφανές πως θα χρειαζόταν περισσότερους από όσους διαθέτει και τελικώς η εκτίμησή μας επιβεβαιώθηκε.


Του Στρατή Μαζίδη


Δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση για το ποιο θα είναι το νέο σχήμα, παρά μόνο αξιόπιστες μεν πληροφορίες που όμως δεν παρουσίαζαν μια συνολική εικόνα. Τελικώς, ο Δήμαρχος προχώρησε στον ορισμό τεσσάρων έμμισθων αντιδημάρχων (Σάρκουλας, Κωβαίος, Δάβαρη, Αργυρός) σε σύνολο έξι που δικαιούται ενώ ακόμη εκκρεμεί ο ορισμός των νέων διοικήσεων των Νομικών Προσώπων μολονότι οι προεδρείες έχουν κλειδώσει αλλά φαίνεται να υπάρχει ένα κενό σε μια θέση αντιπροέδρου. Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα αναλάβει ο κ. Παναγόπουλος με αντιπρόεδρο το Γιάννη Δερματά. Στους Παιδικούς Σταθμούς θα κατευθυνθεί ο άλλοτε αντιπρόεδρός τους, Διονύσης Λέκκας. Το διοικητικό δίδυμο θα συμπληρώσει μια "εξωκοινοβουλευτική", η Φανή Παναγιωτοπούλου. Ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει μια εκκρεμότητα στον ΠΑΟΔΑΠ. Εκεί όπως όλα δείχνουν αναλαμβάνει ο επίσης "εξωκοινοβουλευτικός" και μέλος του ΔΣ, Σπύρος Παπασπύρος αλλά δεν έχει ακουστεί κάτι για τη θέση του αντιπροέδρου.


Το παράδοξο είναι πως μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί αντιδήμαρχος Οικονομικών, τα οποία (οικονομικά) λογικά για την ώρα, παραμένουν στο Βασίλη Ζορμπά ενώ, εκκρεμεί ακόμη μια θέση αντιδημάρχου. Εν προκειμένω όμως, το "πρόβλημα" δεν μπορεί να λυθεί με "εξωκοινοβουλευτικούς". Από τη δημοτική ομάδα της συμπολίτευσης έχουν ήδη αξιοποιηθεί τα οκτώ από τα συνολικά εννέα μέλη της σε έμμισθες θέσεις ενώ ο κ. Μαλάμος ανέλαβε συγκεκριμένα καθήκοντα εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου.


Επί της ουσίας οι δύο αυτές αντιδημαρχίες παραμένουν μια πόρτα αναγκαστικά ανοικτή για δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων. Ένα "τυράκι" που θέλει / δε θέλει ο Βασίλης Ζορμπάς (η εκτίμησή μας είναι ότι δεν του χαλάει το σχεδιασμό) θα έχει αναγκαστικά στο τραπέζι. Ειδικά για την αντιδημαρχία Οικονομικών είναι ξεκάθαρο, μιας και η άλλη θα μπορούσε να έχει οποιοδήποτε περιεχόμενο. Το "τυράκι" των δύο ορφανών αντιδημαρχιών θα αποτελεί δέλεαρ όσο θα περνά ο καιρός και εν όψει των επόμενων εκλογών μιας και στη χώρα μας ο προεκλογικός σχεδιασμός ξεκινά την επομένη μιας εκλογικής αναμέτρησης. Το αν και πόσο γρήγορα θα το τσιμπήσει κάποιος θα εξαρτηθεί από τα δείγματα γραφής της νέας Δημοτικής Αρχής, το βηματισμό τόσο το δικό της όσο και των αντιπολιτευομένων παρατάξεων αλλά και τη συνοχή όλων.


 

 

 
Νεότερη Παλαιότερη