Ψήφισέ με και ας μη σε εκπροσωπήσω...

ekloges_9Οι παραιτήσεις των Γεράσιμου Βλάχου και Γιάννη Βοσταντζόγλου δεν έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία για όσους γνώριζαν. Ήταν αναμενόμενες, ιδιαίτερα δε του δευτέρου πριν καν τις εκλογές. Αυτή ήταν η απάντηση που μου έδιναν στελέχη της Νίκης στο ερώτημα που τους έθετε ως προς το γιατί οι Γιάννης Βοσταντζόγλου και Ζωή Φωτεινού θα διεκδικούσαν μια ακόμη εκλογή αφού κατά τη θητεία που ολοκληρώνεται, δεν ανταποκρίθηκαν όπως θα έπρεπε στα καθήκοντά τους ως δημοτικοί σύμβουλοι, όσον αφορά την παρουσία τους στις συνεδριάσεις.


Του Στρατή Μαζίδη


Συνεπώς οι λόγοι που επικαλούνται στις δηλώσεις τους είναι μάλλον για τα προσχήματα. Ο κ. Βοσταντζόγλου επικαλείται λόγους υγείας. Αν έχει τέτοιο πρόβλημα που δεν του επιτρέπει ούτε να έρχεται μια στο τόσο στα δημοτικά συμβούλια, τότε λογικά θα απέχει για καιρό από τα απαιτητικά καλλιτεχνικά δρώμενα. Όσο για τους πολλούς λόγους που δεν επιτρέπουν στον κ. Βλάχο ούτε καν να ορκιστεί, μέσα στο καλοκαίρι προέκυψαν; Αν είχε επικρατήσει η Νίκη, πάλι θα παραιτείτο;


Βέβαια για τον απερχόμενο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το αντιλαμβάνομαι. Πέρασαν είκοσι χρόνια, ανέβασαν σκαλί σκαλί με το Γιάννη Σταθόπουλο την πάλαι ποτέ Συνεργασία Πολιτών και σήμερα Νίκη, κέρδισαν τη διοίκηση κι έχασαν από έναν αντίπαλο τον οποίο επέλεξαν διότι θεωρούσαν υποδεέστερο. Εκτός του ψυχολογικού αδειάσματος της ήττας, πώς να καθίσει πλέον κάτω στα έδρανα όταν τα προηγούμενα χρόνια έλυνε κι έδενε, κάποιες μάλιστα φορές με έναν ιδιαίτερο τρόπο; Ωστόσο σε κάθε περίπτωση και καθώς ήταν ένα ισχυρό πρόσωπο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, ίσως το ορθότερο θα ήταν να παραμείνει για ένα Α χρονικό διάστημα, πχ ένα χρόνο, υπερασπιζόμενος το έργο το οποίο διαλαλεί διαρκώς ότι αφήνει η σημερινή Διοίκηση και τιμώντας την ψήφο των δημοτών.


Η απουσία του Γεράσιμου Βλάχου θα είναι σημαντική για τη Νίκη. Υπήρξε κολώνα σε αρκετά θέματα, ιδίως την περίοδο 2011-2014. Είναι σα να κατεβαίνεις στο γήπεδο και να διαπιστώνεις ότι δεν έχεις τερματοφύλακα. Δεν υπάρχει Σταθόπουλος χωρίς Βλάχο.


Εν τέλει τίθεται και ένα άλλο ζήτημα. Η εκπροσώπηση γίνεται μόνο όταν κερδίζουμε; Ή μπορεί να κατεβαίνει κάποιος μόνο ως ψηφοσυλλέκτης γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δε θα παραμείνει; Είναι σωστό;

Νεότερη Παλαιότερη