Αυτή η φωτογραφία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως (δε) λειτουργεί ο Δήμος

IMG_7808Παρατηρώντας αυτήν τη φωτογραφία κάνετε λογικά σκεπτόμενοι την υπόθεση ότι πρόκειται για ένα βρώμικο πεζοδρόμιο. Και όμως είναι το αποτέλεσμα αφού έχει περάσει η υπηρεσία καθαριότητας την προπερασμένη Τρίτη με το σημείο να εξακολουθεί ως έχει.


Του Στρατή Μαζίδη


Ως γνωστόν όταν καθαρίζεται κάποιος κήπος κ.ο.κ., ενημερώνεται πρώτα η υπηρεσία ώστε μετά να απομακρύνει τα ξερά και τα κομμένα. Το ζητούμενο όμως είναι αυτό να γίνεται σωστά και να μην καταλήγει η εικόνα χειρότερη από πριν.


Θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν περίπου δύο μήνες είχε καθαρίσει πάλι ο κηπουρός την απέναντι πολυκατοικία και είχε βγάλει στο πεζοδρόμιο δίπλα τα κομμένα. Το μεθεπόμενο πρωί σταματά μπροστά στην είσοδό μου το όχημα του δήμου με τρία άτομα και μεταφέρει τα προς αποκομιδή να τα ρίξει μέσα. Βγαίνω έξω και τους παρατηρώ προσεκτικά βλέποντας ότι η ράμπα της εισόδου που μένω και ο δρόμος μπροστά είχε γίνει χάλια. Ετοιμάστηκαν να φύγουν και φυσικά τους σταμάτησα ρωτώντας αν η αποκομιδή των κομμένων κάποιου συνεπάγεται το να γίνει χάλια η είσοδος κάποιου άλλου. Μου απήντησαν ότι θα περάσει η σκούπα. Ανταπήντησα ότι επειδή η σκούπα έχει να περάσει από το δρόμο μου από τότε που πήγαινα σχολείο πως αν αποχωρήσουν και παρατήσουν το σημείο ως έχει, θα καλέσω αμέσως στα κεντρικά και αμέσως θα βγω να καθαρίσω ξανά. Τελικά μάζεψαν κάποια. Η σκούπα εννοείται πως δεν πέρασε ποτέ.


Ομοίως τώρα βλέπετε τη φωτογραφία. Εννοείται ότι αρκετά έχουν σκορπίσει δεξιά κι αριστερά. Και αναρωτιέμαι. Τρία άτομα δε θα μπορούσαν να έχουν μαζί δύο σκούπες και δύο φαράσια ώστε μέσα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα να απομακρύνονται και τα υπόλοιπα; Για ποιο λόγο να βγαίνει η σκούπα (που δε βγαίνει) ή ένα σημείο να φαντάζει πιο βρώμικο από πριν;


Αντίστοιχες εικόνες έχω εντοπίσει και σε άλλα σημεία.


Αυτά τα μικρά τα καθημερινά με την τεράστια σημασία είναι οι παθογένειες που έχουν αναπτυχθεί με τα χρόνια και κανείς ως σήμερα δεν πέτυχε να τερματίσει. Δε γνωρίζω αν ασχολήθηκε κιόλας. Όμως αυτές οι παθογένειες έχουν αντίκτυπο στο δημότη που πληρώνει δημοτικά τέλη για να έχει υπηρεσίες καθαριότητας διότι όταν ο Δήμος μαζεύει τα ξερά αφήνοντας απομεινάρια στις πόρτες των άλλων, δείχνει πως δε σέβεται τους δημότες του.

Νεότερη Παλαιότερη