Γιατί η Αγία Παρασκευή είναι γεμάτη μπάζα στους δρόμους - Η απάντηση στην απορία όλων μας

IMG_7669Εκτός από το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, όπου ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος παραδέχθηκε δημόσια ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απέχουν τα Σαββατοκύριακα (!) από τα καθήκοντά τους επειδή οι υπηρεσίες του Δήμου δε συνεννοούνται μεταξύ τους σωστά για τις υπερωρίες και τα νυχτερινά, με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν οι κάδοι των σκουπιδιών, υπάρχει ένα ακόμη πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τα κάθε λογής μπάζα, αλλά και κατά βάση τα κομμένα κλαδιά από καθαρισμούς πεύκων και κουρέματα σε κήπους.


Του Στρατή Μαζίδη


Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι όταν κάποιος σκόπευε να βγάλει ξερόχορτα, κλαδιά κ.ο.κ., καλούσε την Υπηρεσία Καθαριότητας κι ενημέρωνε σχετικά. Συνήθως 2-3 ημέρες αργότερα περνούσε το όχημα και τα μάζευε (άσχετα αν έμεναν πίσω ένα σωρό απομεινάρια).


Παρατηρώ όμως ότι εδώ και περίπου ένα μήνα, έχει γεμίσει όλη η Αγία Παρασκευή κομμένα κλαδιά πεύκων, τα οποία δε μαζεύει κανείς. Ωστόσο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Σταθόπουλος έλυσε την απορία όλων μας αποκαλύπτοντας ότι πλέον δε δέχεται η χωματέρη τα μπάζα και πως τα φορτηγά ζυγίζονται όταν φτάνουν. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις όπου τα οχήματα εξαναγκάζονται να επιστρέψουν γεμάτα. Για αυτό το λόγο ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προχώρησε σε εργολαβία με ιδιώτη για την αποκομιδή των μπαζών. Στο ερώτημα κάθε πότε ο ιδιώτης παίρνει τα μπάζα, η αφοπλιστική απάντηση του Δημάρχου ήταν: «Τα παίρνει όταν η "άξια" (!) υπηρεσία καθαριότητας κρίνει ότι πρέπει να έρθει η εταιρεία να πάρει τα μπάζα».


Η "άξια" υπηρεσία καθαριότητας είναι αυτή που απέχει από τα καθήκοντά της τα Σαββατοκύριακα κι εσείς στέλνετε απανωτά μηνύματα στην ιστοσελίδα για να μάθετε τι συμβαίνει. Είναι η υπηρεσία που διατηρεί εξοπλισμό στο Πάρκο Σταύρος Κώτσης και δε φροντίζει να το διατηρεί στοιχειωδώς καθαρό (θυμηθείτε εδώ).


Η "άξια" λοιπόν υπηρεσία καθαριότητας πότε κρίνει πχ ότι πρέπει να μαζευτούν τα κομμένα κλαδιά

στην στροφή της Κανάρη προς Στρατηγού Παπάγου αριστερά για να βγεις Δερβενακιών; Τα κλαδιά καταλαμβάνουν μέρος του οδοστρώματος και ο χώρος για να στρίψεις είναι ελάχιστος.

στη συμβολή της Λεωνίδου με την 28ης Οκτωβρίου;

Ήδη κοντεύουν να κλείσουν μήνα οι περίοικοι. Σε λίγο θα κάνουν και γενέθλια.

IMG_7668

Η κατάσταση όμως είναι άκρως απογοητευτική. Δε φτάνει που ο Δήμαρχος και υπεύθυνος για την καθαριότητα εδώ και λίγους μήνες, αδυνατεί να διατηρήσει την πόλη καθαρή και παραδέχεται ως θεατής την αποχή (αλήθεια όταν απέχει κανείς από τα καθήκοντά του, πληρώνεται; υπάρχουν γενικότερες διαδικασίες;), δε φτάνει που αναθέσαμε εργολαβία σε ιδιώτη αλλά εμείς οι "άξιοι" δεν τον φωνάζουμε να έρθει, έχουμε και κάτι κατοίκους οι οποίοι πραγματικά είναι επιεικώς απαράδεκτοι.

Βλέπει ο άλλος προχθές ότι οι κάδοι είναι γεμάτοι. Αλλά δεν πειράζει, αυτός πρέπει να αδειάσει το σπίτι. Πριν αρκετούς μήνες είχαμε την πολυτέλεια να ο ίδιος να τοποθετήσει καναπέ για κάτι εβδομάδες στο πεζοδρόμιο. Τώρα να σου τα κάδρα, οι καρέκλες, οι τάβλες, τα ράφια, τα χαλάκια. Μερικά τα έχωσε μέσα στον πράσινο κάδο. Δεν έμπαινε τουλάχιστον κι ίδιος να τελειώνουμε;

Μήπως πρέπει κι εμείς να απέχουμε από την πληρωμή των δημοτικών τελών; Αφού καθαριότητα στην Αγία Παρασκευή δεν υπάρχει.
Νεότερη Παλαιότερη