Σοβαρά εκτεθειμένος ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στο Μουσείο Μπενάκη και την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι έχει συμβεί

[caption id="attachment_79265" align="aligncenter" width="540"]Skoulakis-1900X1000-10_inner αφίσα της έκθεσης από το Μουσείο Μπενάκη[/caption]

Ένα πολύ σοβαρό θέμα έχει ανακύψει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, για το οποίο όμως πάλι δε μας ενημερώνει κανείς. Προφανώς η πληροφόρησή μας πρέπει να είναι στα επίπεδα αντικατάστασης λαμπτήρων. Τι έχει συμβεί; Πολύ απλά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει εκτεθεί σοβαρά απέναντι στο Μουσείο Μπενάκη, την Προεδρία της Δημοκρατίας και τη χήρα του εικαστικού, Δημοσθένη Σκουλάκη.


Του Στρατή Μαζίδη


Στις 18 Ιουλίου του 2018 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ψήφισε κι αποφάσισε στο Δημοτικό Συμβούλιο (αρ. απ. 317/2018) να μπει χορηγός στην έκθεση "Δημοσθένης Σκουλάκης. Ένας μεγάλος αντιφατικός" που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες (από 28/2/19 έως 5/5/19) στο Μουσείο Μπενάκη υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας (Περισσότερα για την έκθεση εδώ). Η απόφαση αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ένα μήνα αργότερα, στις 16 Αυγούστου του 2018 με την ΑΔΑ: 64Δ5Ω6Υ-ΟΣΤ.


Ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος αιτιολόγησε την ανάγκη να μπει χορηγός ο Δήμος καθώς ο Δημοσθένης Σκουλάκης υπήρξε ενεργός δημότης της πόλης, είχε προβεί σε δωρεά έργου και διατηρούσε στενή επαφή με τα εικαστικά-πολιτιστικά δρώμενα της Αγίας Παρασκευής.


skoulakis

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τότε τη χορηγία του Δήμου Αγίας Παρασκευής στην έκθεση με το ποσό των € 5.000,00.


Ωστόσο κάπου στην πορεία ανακαλύφθηκε ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν μπορούσε να πληρώσει το ποσό διότι είχε υποπέσει σε κολοσσιαίο λάθος, το οποίο μόνο ως προχειρότητα μπορεί να ερμηνευθεί. Η απόφαση χρειαζόταν τη θετική ψήφο 22 δημοτικών συμβούλων και όχι 16, όπως ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις. Συνεπώς τα χρήματα δεν μπορούν να πληρωθούν καθώς πρέπει να έρθει εκ νέου το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ληφθεί η απαραίτητη πλειοψηφία, να ανέβει η σωστή απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ κ.ο.κ.


Εντούτοις φαίνεται πως κάτι τέτοιο επί του παρόντος είναι ένα άπιαστο όνειρο αφού ήδη τρεις φορές έχει αποπειραθεί ο Δήμαρχος να ξαναφέρει το θέμα (9η, 10η και προχθές 11η συνεδριάση) τρεις φορές αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν 22 από τους συνολικά 33 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους στην αίθουσα για να διορθώσουν το λάθος του κ. Σταθόπουλου που ήταν ο εισηγητής του θέματος και όφειλε να γνωρίζει.


Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της απερχόμενης δημοτικής αρχής μπορεί να γίνει το αργότερο έως τη Μεγάλη Παρασκευή. Συνεπώς πάμε για μετά τις εκλογές, δεδομένου όμως ότι έρχεται καλοκαίρι και κάποιων γεύσεων στις μετρήσεις, το θέμα δεν αποκλείεται να τακτοποιηθεί από το φθινόπωρο.


Μέχρι τότε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα παραμένει σοβαρά εκτεθειμένος στη χήρα του ζωγράφου, το Μουσείο Μπενάκη και την Προεδρία της Δημοκρατίας γιατί κάποιοι δεν ήξεραν, δεν έμαθαν, δε φρόντισαν.

Νεότερη Παλαιότερη