Η δήλωση της Εφης Καψοκεφάλου προκαλεί δυνατότερους πονοκεφάλους από εκείνον που ήρθε να ανακουφίσει

efi-kapsΗ δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα (καθώς σε επίπεδο συσχετισμών υπολείπεται των ανεξαρτήτων), Εφη Καψοκεφάλου έστειλε πριν κάποιες ημέρες στα ΜΜΕ μια δήλωση με τίτλο "Προσωπικά". Μολονότι διαβάζοντας το κείμενο κανείς δεν κατανοεί πλήρως το λόγο της σύνταξής του, ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται ότι μάλλον προκαλεί δυνατότερους πονοκεφάλους από εκείνον που ήρθε να ανακουφίσει.


Του Στρατή Μαζίδη


Για κάποιο λόγο η κ. Καψοκεφάλου έκρινε ότι έπρεπε να κάνει αυτήν τη δήλωση μετά τα όσα γράφτηκαν σχετικά με την ψηφοφορία για τη λήψη δανείου για το Ο.Τ. 119, όπου διαφώνησε με τη θέση της παράταξής της κι αποχώρησε για να μην ψηφίσει διαφορετικά.


Σε κάθε περίπτωση η δήλωση της δημοτικής συμβούλου ανοίγει μια βεντάλια θεμάτων. Η κ. Καψοκεφάλου που έχει διατελέσει κατά το παρελθόν αντιδήμαρχος και πρόεδρος νομικών προσώπων προβαίνει σε μια φοβερή και αποκαλυπτική παραδοχ;ή που ως άτομο ενασχολούμενο με τα κοινά δεν την τιμά:


ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ, αρκετές φορές, τα 16 χρόνια της δημοτικής μου παρουσίας, έχω διαφωνήσει με τις πολιτικές αποφάσεις της παράταξης μου η και με τον επικεφαλής μας, λίγες φορές έχω διαφοροποιηθεί δημόσια στην ψηφοφορία θεμάτων του Δ.Σ. και ακόμα λιγότερες φορές έχω κατορθώσει να αλλάξω την γνώμη της πλειοψηφίας της παράταξης.


Δηλαδή η κ. Καψοκεφάλου μας λέει ότι επί της ουσίας είναι μια υπάκουη εντολοδόχος με ανύπαρκτο ειδικό πολιτικό βάρος εντός του χώρου που ανήκει. Τουλάχιστον και σε ό,τι με αφορά αυτό κατανοώ όταν διαβάζω πως ένας άνθρωπος διαφωνεί αλλά κλίνει τελικά την κεφαλή στις πολιτικές αποφάσεις της ηγεσίας του. Εδώ όμως ανοίγει και δεύτερο ζήτημα. Ποια ήταν αυτά τα αρκετά θέματα στα οποία τελικά υπάκουσε; Το ένα εξ όσων θυμάμαι ήταν το θέμα για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος στο Σιστοβάρη όπου άλλο είπε ότι θα ψηφίσει κατά την τοποθέτησή της και διαφορετικά έπραξε. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι μολονότι διοίκησε τους ΠΑΙΣΔΑΠ, στην επίμαχη συνεδρίαση αν θα φιλοξενηθούν παρανόμως επιπλέον παιδιά δεν ψήφισε ουτε "ναι" ούτε "όχι" αλλά παρούσα, δηλαδή δεν είχε άποψη. Τα υπόλοιπα θέματα όμως ποια ήταν; Κι αφού είχε αντίθετη άποψη για το καλό της πόλης, γιατί υποχώρησε; Δεν είναι μια δημοτική σύμβουλος που εμπιστεύθηκαν οι συνδημότες της για να τους αντιπροσωπεύσει επάξια με ό,τι αυτό συνεπάγεται; Οι αιρετοί δεν ψηφίζουν κάθε φορά σύμφωνα με τη συνείδησή τους; Πώς πήγε ενάντια; Οι δημοτικοί σύμβουλοι μας ζητούν την ψήφο για να μας εκπροσωπήσουν όπως υπόσχονται ή όχι;


Η άποψη μου, πάντα, ακουγόταν και συνεχίζεται να ακούγεται, αλλά είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, πως σε όλες τις παρατάξεις "ο μαέστρος και το πρώτο βιολί" δίνουν τον τόνο και διευθύνουν την "ορχήστρα"!..ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.. τα λόγια μου αυτά, δηλώνουν με απόλυτη ειλικρίνεια και ρεαλισμό, πως έτσι έχουν τα πράγματα και στην δική μας παράταξη..


Η άποψή της μπορεί να ακούγεται, αλλά όπως αφήνει να εννοηθεί δεν εισακούεται. Επίσης μιλά για μαέστρο και πρώτο βιολί. Κι εντάξει ο μαέστρος, αλλά ποιος είναι το πρώτο βιολί στο οποίο αναφέρεται; Το λογικό θα ήταν πως μετά την ανεξαρτητοποίηση Τσιαμπά, το πρωτό βιολί θα ήταν η ίδια λόγω της υψηλής σταυροδοσίας της. Κι αν δεν είναι αυτή, ποιος είναι; Ο κ. Λέκκας (που συχνά απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του Σώματος, όπως και η ίδια) ή οι σπάνια δίνοντες το "παρών" Μπαλτόπουλος και Παπασταθάκης; Διότι αυτοί εξελέγησαν.


Επομένως, κάποιες φορές αποχωρώ από την ψηφοφορία του Δ.Σ. για να μην εναντιωθώ στην επιλογή της παράταξης και κάποιες άλλες φορές ψηφίζω διαφορετικά.


Δηλαδή κάποιες φορές ψηφίζει σύμφωνα με τον όρκο που έδωσε να υπηρετεί το καλώς εννοούμενο συμφέρον της πόλης και κάποιες άλλες όχι.


Είναι πάντως εμφανές ότι η δημοτική σύμβουλος φαίνεται να βρίσκεται σε κρίσιμο εσωτερικό σταυροδρόμι. Δεν μπορεί άλλωστε να μην έχει αντιληφθεί πως η παράταξή της είτε με την ψήφο της είτε με την απουσία στελεχών της στις συνεδριάσεις έχει συνδράμει καθοριστικά σε αποφάσεις της δημοτικής αρχής ενάντια στο συμφέρον όλης της πόλης. Δεν μπορεί πχ να διεξάγεται η μητέρα των μαχών τον Ιούλιο του 2017 για τον Ιόλα και να απουσιάζουν οι δύο από τους επτά συμβούλους της. Άλλωστε δεν είναι πια μια θεωρία, αλλά πραγματικότητα που διαπιστώνεται και έχει εκφραστεί πλέον από αρκετούς (Πετσατώδη, Μυλωνάκης, Τσιαμπάς) ενώ μέχρι και η Στέλλα Ψύλλα από τη συμπολίτευση δήλωσε σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξή της στην παρούσα ιστοσελίδα πως "αν τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, να φαίνονται όπως είναι".


Ίσως εδώ έρχονται να κουμπώσουν και τα λόγια του Κ. Τσιαμπά σε απάντησή του σε ερώτημα του agiaparaskevi-guide.gr (διαβάστε εδώ) που μίλησε για «σταδιακή απαξίωση στελεχών» αναφερόμενος προφανώς στην κ. Καψοκεφάλου μετά τα τελευταία γεγονότα και κατέληξε λέγοντας:


Στα παράδοξα όμως εντάσσεται και η συμπεριφορά των ανθρώπων που τους πλαισιώνουν και ενώ εξέφραζαν και συνεχίζουν να το εκφράζουν πολλαπλά, ότι δεν υπάρχει μέλλον και μονολογούν την ανάγκη ανανέωσης, ξεχνούν ότι οι προσπάθειες που έκαναν στο παρελθόν για να αλλάξουν συμπεριφορές και διαδικασίες έπεσαν στο κενό και συνεχίζουν να τηρούν παθητική στάση και να ανέχονται.


Εν κατακλείδι η κ. Καψοκεφάλου δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Την τιμά η κρίση ειλικρίνειας και η διάθεση εξομολογήσεώς της. Την εκθέτει όμως η παραδοχή της ότι αρκετές φορές άλλο θεωρούσε ως ορθό και διαφορετικά ψήφιζε ενδιαφερόμενη βάζοντας την παράταξη πάνω από την πόλη. Ας διαβάσουν τα λόγια της και πρωτόμπαρκοι με βεβαιότητα πλοιάρχου συνδημότες μας στα τοπικά. Μια φορά πάντως η συμπαθής φαρμακοποιός προσπαθώντας να ανακουφίσει το δικό της πόνο, προκαλεί μεγαλύτερο.


Κι η ίδια πάντως καλείται να πάρει τις αποφάσεις της ενθυμούμενη ίσως πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα διότι με όσα διαβάζουμε στη δήλωσή της, όπως λέει κι η Ελένη Δήμου «Προσωπικά δεν έχω αίσθηση, αυτό που ζούμε αν είναι αλήθεια ή παραίσθηση».

Νεότερη Παλαιότερη