Ρισκάροντας την ασφάλεια των πολιτών εν αγνοία τους και παραβιάζοντας ξεκάθαρη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

iolas1Αποφασίστηκε τελικά προχθές η πραγματοποίηση εκδηλώσεων στη βίλα Ιόλα παραβιάζοντας την απόφαση του Ιούλιου του 2017 για την απόκτησή της όπου ξεκαθαρίζεται ρητά για λόγους ασφαλείας πως δε θα επιτραπεί η πρόσβαση στο κτήμα για το κοινό μέχρι την ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων. Η απόφαση πέρασε οριακά και αυτό αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης, η οποία με εξαίρεση τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, στα κρίσιμα και σημαντικά θέματα λειτούργησε ξανά ως πολύτιμος αρωγός της Δημοτικής Αρχής.


Του Στρατή Μαζίδη


Εν προκειμένω η Δημοτική Αρχή παραβιάζει αυτό που η ίδια ψήφισε προκειμένου να αποκτήσει τη βίλα και πλέον τίθεται ένα ερώτημα ως προς τη νομιμότητα των αναμενόμενων εκδηλώσεων αφού εγείρονται ξεκάθαρα ζητήματα ασφαλείας.


Με βάση τη νομοθεσία δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας ή άδεια παράστασης για παραστάσεις που δίνονται σε αδειοδοτημένους χώρους συνάθροισης κοινού με μέγιστο πληθυσμό μικρότερο των 50 ατόμων. Όμως όπως η λογική λέει, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν ετοιμάζεται να δαπανήσει αρκετές € 31.000,00, τα οποία μάλιστα απέκοψε από το τεχνικό πρόγραμμα, δηλαδή αναγκαία έργα για την καθημερινότητα, ώστε να προσέλθουν στη Βίλα Ιόλα 49 άνθρωποι.


Χρειάζεται λοιπόν να εκδοθεί η αναγκαία άδεια από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ποιος όμως υπάλληλος θα ρισκάρει να την εκδώσει γνωρίζοντας ότι θα παραβιάσει απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου, δηλαδή θα παρανομήσει; Αλλά, το βασικότερο, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια όσων αποφασίσουν να προσέλθουν στις εκδηλώσεις; Ποιος θα βάλει την υπογραφή του; Διότι αν συμβεί κάτι, αυτός θα βρεθεί υπόλογος.


> Επιπλέον είναι αναγκαία και άδεια από την πυροσβεστική. Υπάρχει σχέδιο πυρασφάλειας; Έχει ερωτηθεί τεχνικός ασφαλείας;


Η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε καμία απάντηση στο ότι παραβιάζει τη δική της απόφαση ενώ όσον αφορά τα θέματα της ασφάλειας, δεν μπήκε στην ουσία, αλλά παραλλήλισε άστοχα με τις πλατείες της πόλης όταν γίνεται κάποια εκδήλωση. Οι πλατείες δεν είναι περιφραγμένες όπως το κτήμα Ιόλα για το οποίο ο νόμος ορίζει πως πρέπει να υπάρχει σχέδιο διαφυγής. Το γεγονός πως δεν υπήρξε πραγματική απάντηση στα ερωτήματα ασφάλειας του πιθανού κοινού δημιουργεί σκέψεις πως κανείς δεν τον έχει διαβάσει ή ασχοληθεί με το ζήτημα. Η απλή λογική λέει πως σε μια τέτοια περίπτωση το αντίστοιχο πλάνο θα είχε συμπεριληφθεί στην εισήγηση.


Για να ανοίξει λοιπόν η Βίλα Ιόλα πολύ πριν την ώρα της, η ασφάλεια των πολιτών περνά σε δεύτερη μοίρα για τις ανάγκες της επικοινωνίας, τόσο όσον αφορά τη Δημοτική Αρχή όσο και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπου η παράταξη του τ. Δημάρχου Ζορμπά ήταν ως συνήθως λειψή ενώ η Συμμαχία Ευθύνης κ. Γιαννακόπουλου απουσίαζε. Ως εκ τούτου η ευθύνη έπεσε πάλι στους ανεξάρτητους (Μυλωνάκης, Ρεμπούτσικα, Πετσατώδη) και τη Λαϊκή Συσπείρωση (Γκιζιώτης).


Το πρωτεύον όμως δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο εκτός από την ασφάλεια του κόσμου. Στην περίπτωσή μας όμως δεν υπάρχει τέτοια προσέγγιση.


 

 

 
Νεότερη Παλαιότερη