Τα συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν στον ιδιοκτήτη της βίλας Ιόλα!

[caption id="attachment_65603" align="alignnone" width="500"]champagne jankuss / pixabay[/caption]

Χθες πραγματοποιήθηκε η υπογραφή των συμβολαίων αγοράς της Βίλας Ιόλα στο γραφείο του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη διότι ναι μεν τερματίστηκε μια ιστορία που διήρκεσε περίπου 3 δεκαετίες αλλά από την άλλη οριοθετήθηκε αυστηρά η πορεία του Δήμου για τα επόμενα χρόνια σε έργα όχι μόνο πνοής αλλά και ανάγκης. Ήδη άλλωστε η Ενωση Γονέων έβγαλε μια ανακοίνωση πρόσφατα προειδοποιώντας για την πορεία των σχολείων.


Του Στρατή Μαζίδη


Τη χθεσινή είδηση ακολούθησαν σχόλια πολλών συνδημοτών μας οι οποίοι έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στο Δήμο Αγίας Παρασκευής για την εξέλιξη, όπου ανοίχθηκε μέχρι και σαμπάνια σε μια εποχή ανεργίας, κατασχέσεων σε ρυθμό πολυβόλου και ρευστοποίησης της όποιας εναπομείνασας περιουσίας των πολιτών. Τα συγχαρητήρια όμως δίνονται όταν κανείς πετυχαίνει κάτι. Συγχαίρουμε πχ μια ομάδα για την επιτυχία της, το παιδί μας για ένα καλό βαθμό, ένα συνεργάτη μας για την άριστη δουλειά που έκανε.


Εν προκειμένω υπάρχει ένα ακίνητο που ο τέως ιδιοκτήτης του απέκτησε με € 1,5 εκ. (κατ'άλλους 1,7) και σε καιρό μνημονίου / εξαθλίωσης το πουλά όχι μόνο με λίγη χασούρα, όχι μόνο στα χρήματά του, όχι μόνο με κάποιο κέρδος αλλά σε διπλάσιο τίμημα. Αυτό πολλά μπορεί να χαρακτηριστεί αλλά σίγουρα όχι επιτυχία.


Μάλιστα στην επίμαχη συνεδρίαση του περασμένου Ιουλίου (δείτε εδώ) ο Ανδρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση) εξέφρασε τις αμφιβολίες του όσον αφορά τον τρόπο της εκτίμησης και υπογράμμισε πως είναι δυνατόν ο ιδιοκτήτης να αποκτά το ακίνητο με € 1,5 εκ. να αρνείται να το πουλήσει με € 5,5 εκ. στο ΥΠ.ΠΟ. το 2005 και τώρα να ζητά € 3 εκ από το Δήμο Αγίας Παρασκευής.


Κι όλα αυτά σε μια εποχή όπου:


> αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων φορτωμένων με δάνεια αλλά όχι δεσμευμένα όπως ήταν ο Ιόλας, σκοτώνουν το βιος τους


> προχωρά η διαδικασία για τον καθορισμό νέων αντικειμενικών αξιών μέσω ιδιωτών όπως διαβάζουμε σήμερα στον οικονομικό τύπο, που σημαίνει ότι σε λίγο καιρό το ακίνητο θα κοστίζει ίσως παρακάτω από € 2 εκ. και το μόνο που θα έπρεπε να κάνουμε θα ήταν απλά να περιμένουμε λίγο ακόμη


> η δε πραγματική εμπορική αξία του ακινήτου είναι πολύ πιο χαμηλή ακόμη και από αυτή που θα προκύψει με τις νέες αντικειμενικές


Αν λοιπόν υπάρχει κανείς άξιος συγχαρητηρίων και θαυμασμού, τότε αυτός είναι ο μέχρι χθες ιδιοκτήτης της βίλας Ιόλα. Ο άνθρωπος είναι ικανότατος και μπράβο του! Λογικά θα ήπιε τη σαμπάνια που του προσφέρθηκε στην...υγειά μας.

Νεότερη Παλαιότερη