Μπαγιάτικο ψωμί και ξερό δημοτικό συμβούλιο

bread

Αν παρομοιάσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο με το μπαγιάτικο ψωμί και όχι αυτό των δύο ημερών που λέγεται ότι δόθηκε σε δικαιούχο του Κοινωνικού Μαγειρείου, τότε να συμπληρώσουμε ότι ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται πάνω τα πρώτα σημεία μούχλας. Οπότε ή το πετάς ή το μουλιάζεις και το δίνεις στα περιστέρια. Εσύ μια φορά δεν το τρως.


Του Στρατή Μαζίδη


Η απαξίωση των συνεδριάσεων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Από τη μια πλευρά ένα πιάτο φακές και ένα κομμάτι ψωμί μονοπώλησαν μεγάλο μέρος της συνεδρίασης, η οποία για άλλη μια φορά είχε μια απαράδεκτη κάλυψη. Στέρεψαν τα σοβαρά θέματα στην Αγία Παρασκευή ή λύσαμε τα λιμνάζοντα προβλήματά μας; Ωστόσο η εθελόντρια του Μαγειρείου μας έλυσε τις απορίες αναφερόμενη σε αντίστοιχο περιστατικό λίγα χρόνια νωρίτερα. Η παρέμβασή της μάλιστα ενόχλησε και κάποιους οι οποίοι έχουν ταυτιστεί ως βαστάζοι κάποιων άλλων στο δημοτικό συμβούλιο.


Όμως δεν ήταν μόνο αυτό.


Άλλη μια συνεδρίαση που άργησε να ξεκινήσει. Αυτή μάλιστα τη φορά είχαμε κι έντονους εκνευρισμούς στα έδρανα με ανέβασμα του τόνου της φωνής και προειδοποιήσεις. Υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και χημικές αντιδράσεις δεν αποκλείεται να δούμε περισσότερο ακραίες καταστάσεις.


Τελικά ο έλεγχος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει χαθεί και ο ρόλος του ως τόπος κριτικής, προτάσεων και δημοκρατίας εκτός της διεκπεραίωσης, έχει πλήρως απαξιωθεί. Το μαρτυρά αυτό το μόνιμο 1/3 των αιρετών που κάθε φορά απουσιάζει. Η πλάκα είναι ότι τους ψηφίσατε, όσοι το κάνατε, για να σας εκπροσωπούν, επειδή σας είπαν ότι θέλουν να προσφέρουν. Εδώ σταματώ γιατί δεν αντέχω άλλο από τα γέλια.


Η ευθύνη είναι συλλογική. Τα συμφέροντα της πόλης δεν εξυπηρετούνται.


Ένα πιάτο σκέτες νερόβραστες φακές που δεν τρώγονται με τίποτε...

Νεότερη Παλαιότερη