Πόλεμος ... και το προσφυγικό ρεύμα


prosfiges_10


Πόλεμος ... και το προσφυγικό ρεύμα



Γράφει η Λιάνα Ρωμάνου


Η κυβερνητική πολιτική για το θέμα τών προσφύγων είναι να τούς αποκεντρώσουν και να τους διανείμουν σε διάφορα σημεία τής περιφέρειας και σε προάστια τής Αθήνας.


Υπουργός τής κυβέρνησης μάζεψε όλους τούς δημάρχους τής Αττικής και τούς πρότεινε να πάρουνε -ανάλογα με την δυνατότητα που έχουνε- κάποιους πρόσφυγες, για να απαλυνθεί το πρόβλημα. Ο αγαπητός δήμαρχός μας τής Αγίας  Παρασκευής δεν φαίνεται να έχει καμμία διάθεση συμμετοχής στο εγχείρημα.


Οι πρόσφυγες οι οποίοι είναι  άνθρωποι βασανισμένοι, ταλαιπωρημένοι, εκτός τού πολέμου τής πατρίδας τους, έχουν αντιμετωπίσει και τη  βάναυση κακοποίηση τών τούρκων αστυνομικών μέχρι να φύγουν απ΄την Τουρκία και να φτάσουν στην Ελλάδα με τις λέμβους-φέρετρα.


Επίσης υπάρχουν πρόσφυγες που προέρχονται από τις βομβαρδισμένες πόλεις τού Κουρδιστάν που πρόσφατα ισοπέδωσε ο κύριος Ερντογάν. Διότι οι Κούρδοι έχουν αυτονομηθεί και θέλουνε να έχουν δικό τους κράτος. (Τους ονομάζουν δε γι αυτό, τρομοκράτες). Και οι οποίοι Κούρδοι -οι περισσότεροι- δεν είναι  μουσουλμάνοι, και διώκονται και γι αυτό, από τους τούρκους. Κάποιοι δυστυχισμένοι απ αυτούς που επιβιώσαν, κατόρθωσαν να έρθουν στην Ελλάδα.


Ζητήθηκε  λοιπόν από τον κ. Δήμαρχο τής Αγίας Παρασκευής να φιλοξενηθούν 5 οικογένειες. Και η απάντησή του ήτανε ότι οι Κούρδοι θα μείνουνε, ενώ οι Σύριοι θα φύγουνε.


Θέλω να πληροφορήσω τον κύριο ότι οι Κούρδοι είναι πολύ πιο πολιτικοποιημένοι και ενδιαφέρονται να γυρίσουν στην πατρίδα τους την οποία θέλουνε να απελευθερώσουν και να κάνουν δικό τους κράτος, το οποίο τον τελευταίο καιρό συζητιέται διεθνώς.


Εξ άλλου, το θέμα τών προσφύγων που συζητιέται τόσο πολύ και ... τα μικροαστικά στρώματα τών κατά φαντασίαν νεόπλουτων τρομοκρατούνται ότι θα μάς καταστρέψουν, θα μάς εκμουσουλμανίσουν, είναι αστείο.


Για παράδειγμα, στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από 1.000.000 αλβανοί με γνωστή πολλές φορές παραβατική συμπεριφορά. Επίσης, πολλά νέα παιδιά από την Αλβανία, μού έχουν αποκαλύψει ότι από διάφορες οργανώσεις, τούς έχει ζητηθεί το ποσό τών 3.000  ευρώ για να κάνουνε προσφυγή στο ευρωπαικό δικαστήριο για να διεκδικήσουν τα χωράφια τους στη Δυτική Ελλάδα (τών Τσάμηδων) για το σχέδιο τής Μεγάλης Αλβανίας...


Πάνω από  600.000 πακιστανοί γυροφέρνουν εδώ κι εκεί χωρίς κανένα λόγο (πολέμου ή αιτίας δίωξης όπως και οι αλβανοί)  αλλά οι κύριοι βολεμένοι μικροαστοί φοβούνται ότι θα διασαλευτεί η ηρεμία τους ... από ... 50.000 πρόσφυγες... ... !!!


Εδώ στην Ελλάδα έχουνε έρθει 3.500.000 πρόσφυγες από την Μικρά Ασία το 1922 -όπως και η οικογένειά μου-. Τίς ίδιες τραγικές δυσκολίες αντιμετωπίσανε κι ήτανε και ...original Έλληνες.


Στις αρχές τού προηγούμενου αιώνα Έλληνες μετανάστευαν στην Αμερική για να δουλέψουνε. Το 1950 - 60 στην Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη, και σε όλον τον κόσμο.


Για σκεφτείτε να τούς αντιμετωπίζαν με τέτοιον τρόπο όπως αντιμετωπίζουμε εμείς αυτούς.


Εξ άλλου, προτάθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τον Ανδρέα Γκιζιώτη να φιλοξενηθούν σε διαθέσιμα διαμερίσματα τής Αιγαίου Πελάγους και στο στρατόπεδο Κυρίτση. Αλλά το συντηρητικό κομμάτι τής συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης το απαξίωσαν.Τί θα γίνει μ΄αυτούς τούς ανθρώπους;

Εξ άλλου η Ελλάδα έχει εθνικό συμφέρον να βοηθάει τους Κούρδους και να δημιουργηθεί κουρδικό κράτος. Διότι όλα τα δεινά της Ελλάδας οφείλονται στους εκβιασμούς της Τουρκίας.

  

Νεότερη Παλαιότερη