Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας κι αναφορά των ζητημάτων της γειτονιάς από το Σύλλογο του Αι-Γιαννη

 

aigiannis-1

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του εξωραϊστικού Συλλόγου του Αι-Γιάννη στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.

Τη σύντομη ακολουθία για την ευλογία της βασιλόπιτας τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Σαρρής από τον κεντρικό ναό της αγίας Παρασκευής ενώ η γυναικεία χορωδία έψαλλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Στη συνέχεια, όπως κάθε χρόνο ακολούθησε η γενική συνέλευση του Συλλόγου με τον πρόεδρο Παναγιώτη Βαβουγιό να κάνει μια επιγραμματική αναφορά στα θέματα που απασχολούν τη γειτονιά του Αι-Γιάννη όπως:

> το θέμα της κατάληψης των πεζοδρομίων από παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα
> τα μπάζα από τα έργα των Ο.Κ.Ω
> τα προβλήματα της πλατείας του Αι Γιάννη όπου ζητήθηκε η περίφραξή της αλλά και το κλείσιμό της από κάποια ώρα και μετά ώστε να διαφυλαχθεί
> το θέμα των ωραρίων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πάνω πλατείας όπου όπως είπε δεν τηρείται
> το ζήτημα της φημολογούμενης κατάργησης της εσωτερική διαδρομής του λεωφορείου Β5 από τον ΟΑΣΑ (που αποκάλυψε το agiaparaskevi-guide.gr σε συνεργασία με τον τ. > Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρηση, Στρατή Γραμματίδη)
> την ανάγκη των επισκευών των παιδικών χαρών
> ποιες είναι οι σκέψεις για το πάρκο Σπυρούδη και τι θα γίνει με το στίβο του γηπέδου

aigiannis-3

Πρωτοτύπως αυτή τη χρονιά και πριν δοθεί ο λόγος στο πολιτικό προσωπικό, ο κ. Βαβουγιός ρώτησε τους παρισταμένους αν επιθυμούν να πάρουν το λόγο για να καταθέσουν τη δική τους άποψη / ερώτημα. Ωστόσο οι παριστάμενοι είχαν καλυφθεί από τη δική του ευρεία τοποθέτηση.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου αλλά και των επικεφαλής των παρατάξεων (Ζορμπάς, Γιαννακόπουλος, Γκιζιώτης, Μουστόγιαννης).

Ο δήμαρχος είχε έρθει προετοιμασμένος για τη σημερινή συνέλευση με εκτενείς σημειώσεις για όλα τα θέματα δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα του κ. Βαβουγιού. Ο δήμαρχος στάθηκε στην επέκταση του στολισμού της πόλης τα φετινά Χριστούγεννα και ανακοίνωσε πως εφεξής - ύστερα από την πυρκαγιά του τολ τον περασμένο Μάη - ο εργολάβος θα κατεβάσει και θα αναλάβει να φυλά όλο τον εξοπλισμό ώστε να μη δαπανώνται κάθε χρόνο χρήματα για λαμπόνια. Επίσης αναφέρθηκε στην άμεση αντίδραση της δημοτικής μηχανής κατά την τελευταία κακοκαιρία.

Στο ζήτημα του παρκαρίσματος και της όχλησης των καταστημάτων λόγω ωραρίου δήλωσε ότι θα κλείσει κάθε δίοδος επί της πλατείας του Αι Γιάννη για τα δίκυκλα και ότι θα ληφθούν μέτρα για όσους δε σέβονται τα κολωνάκια, των οποίων η χρήση θα επεκταθεί σε νέα μορφή (προϊδέασε για ελεγχόμενη στάθμευση στην Αγίου Ιωάννου), ενώ για τις καφετέριες ανέφερε πως είναι θέμα των ντεσιμπέλ τα οποία παραβιάζονται διαβεβαιώνοντας πως όσοι δεν το πράττουν, θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν.

Επίσης ενημέρωσε πως έχουν ήδη αρχίσει να επιβάλλονται πρόστιμα σε ΟΚΩ αλλά και περίπτερα για την κατάληψη μεγαλύτερου από του αναλογούντος χώρου και πως για το Σπυρούδη αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις.

Από τις υπόλοιπες τοποθετήσεις, ο τ. δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς κινήθηκε περισσότερο πολιτικά-αντιπολιτευτικά στοχεύοντας τη δημοτική αρχή (επέμεινε να μιλήσει μετά το δήμαρχο) ενώ ο Βασίλης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε ενωτικά κάνοντας λόγο για ανάγκη συστράτευσης και διεκδίκησεις έργων για την πόλη. Ήπιος στο χαιρετισμό του και ο Ανδρέας Γκιζιώτης ο οποίος στάθηκε περισσότερο στη γενικότερη συκγυρία και τις δυσκολίες της Αυτοδιοίκησης που ελέγχεται από την κεντρική εξουσία.

Παρόντες ο τ. δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Παπαγεωργίου, Γιάννης Σιδέρης, Ελισάβετ Πετσατώδη, Ζωή Φωτεινού, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαρία Κοντοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Εφη Καψοκεφάλου, Γιάννης Μυλωνάκης, Γιάννης Λογοθέτης, οι τ. δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Γαβράς, Γιάννης Γουργούλης, Μίνα Μουχτούρη και Καίτη Μοσχονά καθώς και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων όπως ο Βασίλης Σαββίδης, η Ιωάννα Κουτσουρά και Δημήτρης Μπεθάνης από το σύλλογο Τσακού και ο Στέφανος Μπακογιάννης από την αναγέννηση Πευκακίων. Παρόντες επίσης και οι δικοί μας υποψήφιοι βουλευτές στη Β' Αθήνας, Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου (ΑΝΕΛ) και Σωτήρης Ησαΐας (ΝΔ) στους οποίους ευχόμαστε καλή επιτύχια.

Τέλος σε ρόλο "ρούκι" του ΔΣ του Συλλόγου, ο νέος ταμίας του και δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Λέκκας που υποδεχόταν τον κόσμο μοιράζοντας τα αναμνηστικά ημερολόγια και τη βασιλόπιτα ενώ το φιλόξενο ΔΣ παρέθετε κι ένα δροσερό κέρασμα στην έξοδο.

aigiannis-2

 
Νεότερη Παλαιότερη