Συνάντηση Γιάννη Σταθόπουλου με τον πρόεδρο κτιριακών υποδομών (ΟΣΚ)

makri

Σχολικό κτίριο πρώην "Μακρή"


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (Πρ. ΟΣΚ)
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ "ΜΑΚΡΗ"


Στις 26 Ιουνίου ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ι. Σταθόπουλος συνοδευόμενος από τους Ε. Πετσατώδη και Π. Γκόνη εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Δρούλια και στελέχη των Κτιριακών Υποδομών (Πρώην ΟΣΚ) και ενημερώθηκε διεξοδικά και εις βάθος για όλα τα εκκρεμή θέματα που έχουμε ως Δήμος Αγίας Παρασκευής αναφορικά με την Σχολική στέγη (αποπερατώσεις, ανεγέρσεις, απαλλοτριώσεις οικοπέδων αλλά και επισκευές σχολείων). Από την συνάντηση προέκυψε ότι ο Β. Ζορμπάς δεν επεσκέφθη τον Πρόεδρο όλα αυτά τα χρόνια.

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου οι Ι. Σταθόπουλος και Π. Γκόνης παρευρέθηκαν επίσης στην συνεδρίαση της Επιτροπής καταλληλότητας αναφορικά με την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στο ΟΤ 119 (πρ. Μακρή) για ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου (και Νηπιαγωγείου) και εξέθεσαν αναλυτικά την άποψη της νέας Δημοτικής Αρχής για την απόλυτη αναγκαιότητα αξιοποίησης του οικοπέδου.

Στην επιτροπή εκ μέρους του Δήμου συμμετείχε με ψήφο ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κωνσταντακόπουλος ο οποίος ατυχώς δεν ήταν προετοιμασμένος να αποκρούσει τα αντίθετα επιχειρήματα με έγγραφο από την Τεχνική Υπηρεσία μας (έγγραφο που υπάρχει) και που αποδεικνύει την μοναδικότητα του οικοπέδου στην περιοχή του Τσακού – Νέας Ζωής, γεγονός που καθιστά τον χώρο Μακρή ως την τελευταία μας λύση για να στεγάσουμε το 12ο Δημοτικό. Θα μπορούσε επίσης ο κ. Κωνσταντακόπουλος να είχε ζητήσει την παρουσία της εκπροσώπου των Τεχνικών Υπηρεσιών η οποία γνωρίζει το θέμα στην ολότητά του.

Προτείνουμε, άμεσα να προσκομιστεί στα μέλη της Επιτροπής καταλληλότητας σχετική έκθεση της Τεχνικής υπηρεσίας και να ζητήσουμε ως Δήμος Αγίας Παρασκευής την εκ νέου συζήτηση του θέματος με αυτό το στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό για την απόφασή τους. Είναι κίνηση η οποία πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να προληφθεί το ενδεχόμενο απόρριψης του οικοπέδου. Από την πλευρά μας δηλώνουμε την σταθερή μας απόφαση να είμαστε παρόντες σε όλες τις διεκδικήσεις της σχολικής κοινότητας.

Το Γραφείο Τύπου
της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
"ΝΙΚΗ των Πολιτών Aγίας Παρασκευής"
Νεότερη Παλαιότερη