Σουβλάκι στα κάρβουνα απείλησε το δήμαρχο!

souvlakia

Μείζον θέμα ενός ολόκληρου δήμου αποτέλεσε μια καθιερωμένη καλοκαιρινή γιορτή συλλόγου της πόλης μας, το οποίο απασχόλησε επί μακρόν το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σε αντίθεση με άλλα πολύ σοβαρά θέματα.

του Στρατή Μαζίδη

Αιτία; Η έλλειψη ...προστασίας στον απερχόμενο δήμαρχο τόσο από το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο όσο και από το δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Ησαΐα.

Αλλά προστασία σε τι; Κινδύνευσε από κάτι; Αφού ούτε φυσικά παρίστατο, ούτε αντιληφθήκαμε ανθρώπους να τον αποδοκιμάζουν ή να τον λοιδορούν όπως αντίστοιχα πράττει αυτός.

Ένας άνθρωπος που ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει ότι ΕΧΑΣΕ τις εκλογές, συνεχίζει (και τον συνεχίζουν και καλά του κάνουν αφού τον επηρρεάζουν) στον ίδιο επιθετικό και προσβλητικό ρυθμό.

Φοβερό θέμα λοιπόν το ότι έλειπε ο δήμαρχος (για σεβαστό προσωπικό του λόγο) και δεν ανακοινώθηκε από το πρώτο λεπτό το πως και το γιατί για να μην παρεξηγηθεί, αλλά συγχωρείστε με, μα δε νομίζω ότι ενδιέφερε και κανέναν. Βασικά δεν πιστεύω πως έλειψε και σε κανέναν ο απερχόμενος δήμαρχος.

Ένας δήμαρχος που την ημέρα του ημιτελικού Βραζιλίας - Γερμανίας ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να τελειώσει νωρίς το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί ήθελε να αποχωρήσει στις 22:50 - όχι φυσικά για το ματς -  αλλά αμέσως μετά ο ίδιος πυροδότησε το κλίμα γιατί "κινδύνευσε ο θεσμός του δημάρχου κατά το πρωτόκολλο" σε μια γιορτή που πήγαν 300 άτομα, άναψαν λίγα κάρβουνα και ψήθηκαν ορισμένα σουβλάκια.

Πρωτόκολλα και δευτερόκολλα σε μια απλή γιορτή γειτονιάς λες και μαζεύτηκαν στο 3ο δημοτικό όλοι οι ηγέτες του πλανήτη. Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης.

Σε τι λοιπόν να τον προστατεύσει ο Σταθόπουλος ή ο Ησαΐας; Οι άνθρωποι κλήθηκαν, ο καθένας με το θεσμικό του ρόλο, να χαιρετίσουν τον κόσμο, όχι να υπηρετήσουν την παραξενιά του καθενός. Άλλωστε βρισκόταν στη γιορτή ο Γιώργος Παναγόπουλος που προσωπικά τον θυμάμαι παλαιότερα σε άλλες εκδηλώσεις, να αντικαθιστά το δήμαρχο.

Ο απερχόμενος δήμαρχος με το προσωπικό του θέμα που τον αφορούσε βρήκε χρόνο και διάθεση να ασχοληθεί. Με το θέμα του Μακρή, τα χρήματα των σχολικών επιτροπών, τις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού που κόπηκαν στην Περιφέρεια (με ποια αιτιολογία άραγε;) και αφορούν όλη την Αγία Παρασκευή δεν τα κατάφερε.

Καλημέρα σας (ή μήπως καληνύχτα;)

 

 

 

 
Νεότερη Παλαιότερη