Σκληρή ανακοίνωση της Συμμαχίας Ευθύνης για το θέμα των Σχολικών Επιτροπών

symmaxia euthunis

Η Δημοτική Αρχή Ζορμπά κατάφερε, για ακόμα μία φορά, να συζητιούνται μείζονα ζητήματα, όπως η νόμιμη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών μέσω δελτίων τύπου.

        Η Ενωση Συλλόγων Γονέων είχε αποστείλει, εγκαίρως, έγγραφο, για το οποίο ζητούσε την ανάγνωσή του ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό, όμως, δεν έγινε ΠΟΤΕ και ως εκ τούτου, το έγγραφο δημοσιοποιήθηκε.

        Θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να εισαχθεί ΑΜΕΣΑ στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο είναι και ο θεσμικά υπεύθυνος φορέας και να δοθούν εξηγήσεις στα εξής ζητήματα:

       α) Γιατί δεν έχουν εγκριθεί οι απολογισμοί των σχολικών επιτροπών που καταργήθηκαν

       β) Γιατί εμφανίζονται χρηματικά υπόλοιπα στα χέρια διευθυντών σχολείων, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσά που ο νόμος ορίζει

       γ) Ποιες είναι οι ευθύνες των προέδρων σχολικών επιτροπών, όσον αφορά στη διαχείριση των χρημάτων

       δ) Γιατί έχουν καθυστερήσει να εισαχθούν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο οι απολογισμοί προηγούμενων ετών (2011,2012 και 2013)

       ε) Γιατί δεν αναρτώνται οι αποφάσεις των σχολικών επιτροπών στη διαύγεια

      στ) Γιατί ο Δήμαρχος δεν εφαρμόζει στην πράξη το "σκληρός νόμος αλλά νόμος", αλλά το χρησιμοποιεί αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους.

      Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η απερχόμενη δημοτική αρχή θα παραδώσει τον Δήμο υπό κατεδάφιση και θα χρειαστούμε πολλή δουλειά και τη συνεργασία όλων των φορέων, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τον Δήμο με διαφάνεια και σύμφωνα με τον νόμο και την ηθική.

 

το Γραφείο Τύπου

της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης

«Συμμαχία Ευθύνης»
Νεότερη Παλαιότερη