Σαν παλιό Σινέμα με γλυκόπικρες γεύσεις...

Όσοι αψήφισαν το κρύο για να δώσουν το παρόν στο κλειστό της Νότου σίγουρα έμειναν ικανοποιημένοι από την πολύ καλή εκδήλωση. Η ορχήστρα του Φώντα Τζανίνη, η παιδική χορωδία καθώς και αυτή των ΚΑΠΗ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό όντας πράγματι σαν παλιό σινέμα.


Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να δώσει το παρόν περισσότερος κόσμος όπως και οι διοργανωτές παραδέχθηκαν. Πικρή γεύση όμως άφησαν οι αναφορές σχετικά με τη συμπεριφορά κάποιων Συλλόγων της πόλης, οι οποίοι σύμφωνα με τον κο Παπασπύρο που είχε την ευθύνη της οργάνωσης δε δέχθηκαν να βοηθήσουν. Αυτό το γεγονός επισήμανε και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς στο σύντομο χαιρετισμό του πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και λέγοντας πως θα δουν την αντίδραση του δήμου όταν θα χτυπήσουν την πόρτα για να ζητήσουν χρήματα για τις εκδηλώσεις τους.


Πάρα ταύτα και για να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις, έγινε ειδική μνεία στους Συλλόγους που συνέδραμαν την εκδήλωση, τα χρήματα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Αυτοί είναι: Αντισφαιρίσεως, Γυναικείου Μπάσκετ, Καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής, Α.Ο. Πήγασος, Δωρητών οργάνων, Ηπειρωτών, Ελεύθερων Ηπειρωτών, Κοντοπεύκου-Πευκακίων-Παραδείσου, Μεσσηνίων, Αρκάδων, Κρητών, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Τοξοβολίας "Αχαιοί", Επτανησίων, Επιστημόνων, ποδοσφαίρου σάλας "Ολυμπιάδα Αγίας Παρασκευής" και Άγιος Ιωάννης.


Ως προς το ποιοι είναι οι Σύλλογοι οι οποίοι δε συνέδραμαν, δε θα τους αναφέρουμε από τη στιγμή κατά την οποία δεν ακούστηκε το όνομά τους απόψε, μολόνοτι τους γνωρίζουμε και το πιθανότερο είναι πως όσοι παρακολουθείτε τα των Συλλόγων, θα έχετε μια εικόνα για το ποιοι είναι.


Θα μας επιτραπεί όμως ένα σχόλιο ως δημότες των οποίων τα χρήματα πηγαίνουν κατά καιρούς και σε επιχορηγήσεις γλεντιών (ΔΙΧΩΣ να μας ερωτά κανείς) στα οποία για να μη γελιόμαστε δίνουν το παρόν πάντα τα ίδια άτομα. Αν πράγματι ο ένας Σύλλογος έθεσε ως όρο (για να μην το πούμε διαφορετικά) την υπόσχεση ότι θα λάβει και του χρόνου επιχορήγηση και ο άλλος ότι του χρωστούν χρήματα ενώ κατά το δήμο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, τότε αυτή η συμπεριφορά είναι λάθος. Και δίκιο να έχεις, δε θα κάνεις επίδειξη δύναμης σε μια τέτοια περίσταση διότι ούτε fair είναι ούτε την όποια προσφορά σου τιμάς.


Οι Σύλλογοι θα πρέπει αυτοί πρώτοι να μην επιδιώκουν εξαρτήσεις από το δημοτικό χρήμα και να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι. Οι Σύλλογοι θα πρέπει πρώτοι αυτοί ως τόποι κοινωνικής προσφοράς να μην εμπλέκουν μια φιλανθρωπική εκδήλωση με τοπικές διαφορές. Άλλωστε η σύσταση ενός Συλλόγου δεν είναι υποχρεωτική, είναι κάτι που προέρχεται από μία μερίδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και οράματα.


Επίσης έχουμε την αίσθηση πως οι 100.000 δημότες, αν τους ρωτούσε ποτέ κανένας θα προτίμουσαν με τα ίδια χρήματα που χρηματοδοτούν τσιμπούσια 200 ατομών (με τα 100 να είναι τα ίδια) ή ενίσχυουν έργα Συλλόγων για τα οποία υπάρχουν αφιερωμένες μυθικές κληρονομιές, να μάζευαν τα χρήματα αυτά που αφορούν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και να φτιάξουν π.χ. δύο παιδικές χαρές. Εμείς κατά το παρελθόν είχαμε υποδείξει μερικούς τέτοιους χώρους.


Λυπούμαστε αν γινόμαστε δυσάρεστοι κι αν ορισμένοι θα συνεχίσουν να μη μας μιλούν επειδή πέρα από τα καλά λέμε και τα στραβά αλλά είμαστε απλά κάποιοι από τους 100.000 κατοίκους αυτής της πόλης.


 
Νεότερη Παλαιότερη