Συνάντηση του Συλλόγου των Πευκακίων για τα έργα στα Πευκάκια

Πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2011, συνάντηση του  Διοικητικού Συμβουλίου  του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων «η Αναγέννηση» με  Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά.


 Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε  σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πευκακίων, με επικεφαλής τον κο  Γιώργο Γεωργίου και  τα Μέλη του Δ.Σ. Αγλαία Γεωργακοπούλου (Αντοπρόεδρο), Στέφανο Μπακογιάννη (Γραμματέα), και Κωνσταντίνο Παπουτσή (Αν. Γραμματέα). Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και το Μέλος του συλλόγου κα Φλαμπούρη.


Στην συνάντηση ο κος Γεωργίου  ανέπτυξε στον κ. Δήμαρχο  τα  θέματα που απασχολούν την περιοχή των Πευκακίων, όπως τα έργα  υποδομής, τα ζητήματα  περιβάλλοντος και άλλα τρέχοντα ζητήματα για τα οποία αναζητούνται λύσεις. Για κάθε πρόβλημα ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συλλόγου υπέβαλαν τεκμηριωμένες προτάσεις.


Ζητήθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή, ως προτεραιότητα για τα Πευκάκια, προκειμένου να ενταχθούν στο υπό κατάρτιση τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, η άμεση δημοπράτηση για την κατασκευή της Παιδικής Χαράς επί της Ησιόδου (που είναι ένα χρόνιο αίτημα του Συλλόγου), η κατασκευή παιδικού-βρεφονηπιακού σταθμού,  η διαπλάτυνση της Παρνασσού,  η λειτουργία  ΚΑΠΗ Παραρτήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η διάνοιξη οδών στην πάνω περιοχή, το δίκτυο ομβρίων, το έργο του Γυμνασίου επί της Αγελάου, καθώς και  η ένταξη του έργου της Πλατείας Ρίτσου στο τεχνικό πρόγραμμα, πλησίον της Επαμεινώνδα.


Η Συνοικία των Πευκακίων υπογράμμισε ο κος Γεωργίου στη συνάντηση υπολείπεται σε υποδομές έναντι των άλλων Συνοικιών της πόλης,  και η  Δημοτική αρχή θα πρέπει  να καλύψει τα κενά, εντάσσοντας τα αναγκαία έργα στο τεχνικό πρόγραμμα. Επιπλέον ζήτησε οι προεκλογικές δεσμεύσεις για τα Πευκάκια στο πρόγραμμα της παράταξης του κ. Ζορμπά, που εκτελεί και χρέη Δημοτικής Αρχής, να τηρηθούν στο ακέραιο. 


Για τα ζητήματα της Πεζογέφυρας Γελαδάκη, του Αθλητικού Κέντρου και του 6ου Γυμνάσιου Πευκακίων επί της Αγελάου ο Πρόεδρος Γεωργίου τόνισε ότι είναι υπερτοπικά και αφορούν συνολικά την πόλη της Αγίας Παρασκευής, οπότε  και θα πρέπει να τύχουν της υποστήριξης της Δημοτικής Αρχής και των φορέων της πόλης.


 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς δεσμεύτηκε ότι το έργο της Παιδικής Χαράς στην Ησιόδου θα επιταχυνθεί και θα δημοπρατηθεί άμεσα, υποσχέθηκε τη διαπλάτυνση της οδού Παρνασσού,  και  σειρά  εργασιών σε δρόμους στα Πευκάκια, ανέφερε ότι επίκειται η ανάθεση της μελέτης για το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια,την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού,  καθώς  και την επίσπευση των εργασιών του δικτύου ομβρίων.


 Και οι δύο πλευρές Δημοτική Αρχή και Σύλλογος συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν τη Συνοικία των Πευκακίων και την στενή παρακολούθηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για τα Πευκάκια.


 
Νεότερη Παλαιότερη