Ενωση Γονέων Αγίας Παρασκευής: Όχι στη συγχώνευση 2ου - 10ου Νηπιαγωγείων & κάθε άλλου σχολείου

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, προχωρά σε απαράδεκτη & αντιπαιδαγωγική εισήγηση συγχώνευσης των 2ου-10ου νηπιαγωγείων Αγίας Παρασκευής με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις για τα παιδιά & τους εκπαιδευτικούς. 

 

Εμείς όλοι μαζί,

Σύλλογοι Γονέων - Σύλλογοι Διδασκόντων - Ένωση - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περικλής

δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση

στη συγχώνευση των 2ου - 10ου Νηπιαγωγείων και οποιουδήποτε άλλου σχολείου.

 


Σας αποστέλλουμε το ψήφισμα στήριξης των Συλλόγων Γονέων των 2ου - 10ου νηπιαγωγείων που απευθύνεται στους Συλλόγους γονέων της πόλης μας. 


Σας κοινοποιούμε την απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περικλής.

 

Θα είμαστε μαζί με τα 2ο-10ο νηπιαγωγεία στο Δημοτικό Συμβούλιο,  την Τετάρτη 26/11/2025 & ώρα 15:00  για να στηρίξουμε την ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του.

Θα συνεχίσουμε στην Διεύθυνση Π.Ε Β΄Αθήνας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής για να αποσυρθεί η εισήγηση για τα 2ο-10ο νηπιαγωγεία και για οποιοδήποτε άλλο σχολείο.΄


Καλούμε όλους να στηρίξουν τα σχολεία της πόλης μας!!!


Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

+ + +

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ

2ου ΚΑΙ 10ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ


Οι Σύλλογοι Γονέων και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών των 2ου και 10ου Νηπιαγωγείων ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας στα σχέδια συγχώνευσης των σχολείων μας.

H συγχώνευση των σχολείων οδηγεί στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών μας:


- Θα οδηγήσει σε αύξηση των μαθητών ανά τμήμα με κίνδυνο περαιτέρω συγχωνεύσεων τμημάτων και δυσμενείς συνέπειες στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου

- Οδηγεί σε μείωση των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών που στην πράξη βάζει σε κίνδυνο και την ύπαρξη 2 τμημάτων ολοήμερου.

- Ουσιαστικά καταργεί το ΣΔΕΥ (Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης) που μόλις φέτος ιδρύθηκε με έδρα το 2ο νηπιαγωγείο και περιλαμβάνει ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς με ευθύνη όχι μόνο τα δικά μας σχολεία αλλά και άλλα 2 νηπιαγωγεία του δήμου μας.

- Μειώνει τη χρηματοδότηση στα σχολεία μας αφού από δύο παγίες των 500€ πλέον το σχολείο θα λαμβάνει μία.

Δηλώνουμε ότι ως γονείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμφωνήσουμε σε τίποτα από τα παραπάνω.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής να δηλώσει ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την συγχώνευση των σχολείων μας.

Καλούμε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ΑΠΟΣΥΡΕΙ το επιχειρούμενο σχέδιο συγχώνευσης το οποίο μόνο υποβάθμιση και προβλήματα θα επιφέρει στη λειτουργία των σχολείων μας.

Από την πλευρά μας, προχωράμε σε πλατιά ενημέρωση των γονέων και σε όλες τις ενέργειες που κρίνουμε αναγκαίες ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η μόνη αποδεκτή αλλαγή στα σχολεία μας είναι

> η απομάκρυνση των containers και

> η απόκτηση οικοπέδων και ανέγερση νέων κτηρίων ξεχωριστά για το κάθε νηπιαγωγείο που να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές (αίθουσες διδασκαλίας, κουζίνα – τραπεζαρία, χώροι διοίκησης, αίθουσες ανάπαυσης, πολυδύναμοι χώροι , ιατρεία, τουαλέτες που να επαρκούν κτλ).

Νεότερη Παλαιότερη