Διευκρίνιση από τον Σύλλογο Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής: «Δεν είμαστε υπηρεσία του Δήμου – Λειτουργούμε αποκλειστικά με εθελοντές»

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής ξεκαθαρίζει τον ρόλο και τις δυνατότητές του στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι δεν αποτελεί δημοτική υπηρεσία, δεν διαθέτει υπαλλήλους ούτε χρηματοδότηση από το κράτος.

Όπως τονίζεται, ο Σύλλογος απαρτίζεται αποκλειστικά από εθελοντές, οι οποίοι αφιερώνουν προσωπικό χρόνο, χώρο και χρήματα για να βοηθήσουν ζώα που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καταφύγιο ή οργανωμένος χώρος φιλοξενίας· τα ζώα που περισυλλέγονται φιλοξενούνται προσωρινά σε σπίτια μελών και εθελοντών.

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι θεσμικά υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων είναι ο Δήμος, με αρμοδιότητες όπως στειρώσεις, περίθαλψη και υιοθεσίες. Ο ίδιος ο Σύλλογος έχει συμπληρωματικό και εθελοντικό ρόλο, χωρίς τη δυνατότητα να επεμβαίνει σε κάθε περιστατικό.

Τέλος, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν το έργο του, όχι μόνο με αναφορές για ζώα που χρήζουν βοήθειας, αλλά με ενεργή συμμετοχή: φιλοξενία, μεταφορά σε κτηνίατρο, εθελοντική δράση ή ακόμα και απλές κοινοποιήσεις.

«Τα ζώα δεν έχουν φωνή. Εμείς είμαστε η φωνή τους — αλλά χρειαζόμαστε και εσάς δίπλα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Νεότερη Παλαιότερη