Αγία Παρασκευή - Η Πόλη μας: Ενημέρωση για το Δημαρχείο και πρωτοβουλίες

Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις που παρουσιάστηκαν, όσον αφορά στη λύση της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του αναδόχου εργολάβου,  για την ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου Αγίας Παρασκευής, πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα εξής:

α. Όταν παρουσιάστηκε παρόμοιο πρόβλημα το  2022, ο τότε Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς άμεσα έκανε παρέμβαση  και συνεργάστηκε με τον τότε Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη, με αποτέλεσμα οι εργασίες ανέγερσης να συνεχιστούν.

β. Όσον αφορά ένα  ποσόν, 1.400.000 ευρώ, που προέκυψε από πιθανές επιπλέον εργασίες εκβραχισμών,  έως σήμερα δε  ζητήθηκε ούτε θα μπορούσε να ζητηθεί η καταβολή του από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Το έργο πραγματοποιείται κατόπιν δημοπράτησής του από την Περιφέρεια Αττικής και δε συμπεριλαμβάνεται  τέτοιος όρος στην γραπτή συμφωνία (Προγραμματική Σύμβαση) μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Ως εκ τούτου, σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

[Παρέμβαση Agiaparaskevi-guide.gr: το δικό μας δημοσίευμα που αφορά στο γεγονός ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου της Περιφέρειας Αττικής έκανε λόγο για οφειλή του Δήμου Αγίας Παρασκευής 1,4 εκ. ευρώ ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα]

γ. Πράγματι, ο τότε Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς απέστειλε επιστολή στην οποία ανέφερε ότι ο Δήμος ήταν διατεθειμένος να εξετάσει το ενδεχόμενο  να καταβάλει το παραπάνω ποσόν προκειμένου να μην σταματήσουν οι εργασίες. Η επιστολή αυτή ήταν ενημερωτική, για την έναρξη συζητήσεων με την Περιφέρεια και δε δημιουργεί νομική υποχρέωση και αποτελέσματα, αφού δεν αποτελεί απόφαση συλλογικού οργάνου του Δήμου. 

Θα συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μυλωνάκη, αν το επιθυμεί,  ώστε να βρεθεί η καλύτερη  δυνατή λύση για την επανέναρξη των εργασιών. Ήδη έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρώτη την αποστολή επιστολής, στις 7 Ιουνίου, προς τον Περιφερειάρχη κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης "Αγία Παρασκευή η πόλη μας"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Κύριε Περιφερειάρχα,
 
Η  έναρξη  των εργασιών  για την κατασκευή του Δημαρχείου στις αρχές του  2021 γέμισε χαρά και ικανοποίηση την πόλη μας , επειδή ένα όνειρο του 1960 έγινε πραγματικότητα.

Δυστυχώς, η δυσμενής εξέλιξη με την λύση της σύμβασης για την ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου Αγίας Παρασκευής μας απογοήτευσε όλους.

Γνωρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον σας με το οποίο προσεγγίζετε το συγκεκριμένο θέμα,  παρακαλούμε να προεδρεύσετε σύσκεψης στο Δημαρχείο της πόλης μας με την συμμετοχή  του Δημάρχου και των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων  της πόλης για την έγκαιρη ενημέρωσή μας επί των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Επίσης  στη σύσκεψη αυτή, να συζητηθούν πιθανοί και ενδεχόμενοι τρόποι επίλυσης του προβλήματος ώστε να επαναληφθούν , το ταχύτερο δυνατόν, οι εργασίες ανέγερσης. Η ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου, είναι ένα μεγάλο έργο της Περιφέρειας Αττικής με πολύ μεγάλο θετικό αντίκτυπο στην πόλη μας.

Ευελπιστώντας ότι η παράκλησή μας θα γίνει αποδεκτή, παρακαλούμε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της σύσκεψης σε συνεργασία με το Δήμο της Αγίας Παρασκευής .
 
Βασιλης Σάρκουλας, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Όραμα για την Αγία Παρασκευή»

Δώρα Ρουμελιώτη, ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Νεότερη Παλαιότερη