Λύθηκε η σύμβαση με τον εργολάβο για το Δημαρχείο - Λυπητερή 1,4 εκ ευρώ για το Δήμο Αγίας Παρασκευής;

 

Η λύση της σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τον κατασκευαστή του νέου Δημαρχείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής αποτελεί πλέον γεγονός καθώς εξέπνευσε και η δεύτερη παράταση που είχε δοθεί αλλά δεν κατέστη δυνατό να προκύψει μια κοινά αποδεκτή λύση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ακόμη μια εξέλιξη. Συγκεκριμένα μετά τη λύση της σύμβασης συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του έργου της Περιφέρειας Αττικής και προέκυψε ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οφείλει το ποσό του 1,4 εκ ευρώ, κάτι που έρχεται σε αντιδιαστολή με όσα ειπώθηκαν σε προγενέστερο δημοτικό συμβούλιο από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευση πως ο Δήμος δεν οφείλει τίποτε στην Περιφέρεια. 

Η οφειλή αυτή προκύπτει από τη δέσμευση του πρώην δημάρχου Βασίλη Ζορμπά [διαβάστε εδώ] ο οποίος στις 7-12-2022 είχε στείλει σχετική επιστολή στον τότε Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη όπου αναλάμβανε την υποχρέωση να αποπληρώσει ο Δήμος σε δόσεις το ποσό της πρώτης προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον κατασκευαστή με αντικείμενο τον εκβραχισμό.

Ωστόσο προκύπτει ένα ερώτημα. Δεν έπρεπε η επιστολή του Βασίλη Ζορμπά να βασίζεται σε κάποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής; Μπορεί ένας Δήμαρχος να δεσμεύει το Δήμο με μια επιστολή για ένα τόσο μεγάλο ποσό; Επίσης η σύμβαση λύθηκε και δεν υπάρχει για την ώρα ολοκληρωμένο δημαρχείο.

Γόρδιος δεσμός.







Νεότερη Παλαιότερη